KAAN MÜJDECİ’NİN “HAMLET”İNDEN İLHAMLA, GAIN ve 140JOURNOS İŞBİRLİĞİYLE HAZIRLANAN “HAYIRSIZ ADA” YOUTUBE’DA YAYINDA!

 

Kaan Müjdeci’nin uyarlayıp yönettiği GAİN Orijinal dizisi “Hamlet”, izleyiciyle buluştuğu ilk günden bu yana güçlü oyuncu kadrosunun muhteşem performansları ve ele aldığı çarpıcı konularla beğeni toplamaya devam ediyor. Shakespeare’in ölümsüz eserini gerçek bir hikâyeyle harmanlayan “Hamlet”, Adalar’daki fayton krallığının yıkılışını bir Türk aile dramasıyla buluşturuyor. Diziye de konu olan gerçek hikâyeyi işleyen 140journos özel bölümü “Hayırsız Ada” ise şehrin geçmişindeki karanlık hatıraları akla getiren bir kabusu yeniden hatırlatıyor ve bugünlerde Adalar’da yaşananlar arasında bağ kuruyor. “Hamlet”ten ilhamla hazırlanan “Hayırsız Ada”, YouTube üzerinden ücretsiz olarak izlenebilir.

 

GAİN ve Asteros Film ortak yapımı “Hamlet”, Kaan Müjdeci’nin, Shakespeare’in ölümsüz eserinden çağdaş bir yorumla uyarlayarak gerçek bir hikâyeyle harmanladığı ve yönettiği ilk dizisi. Tüm bölümleriyle Türkiye’nin ezber bozan yayın platformu GAİN’de izleyiciyle buluşan dizinin güçlü kadrosunda Erdal Beşikçioğlu, Elit İşcan, Şebnem Bozoklu, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Şungar, Murat Kılıç, Çiğdem Selışık Onat, Cihat Tamer, Serdar Orçin, Emrullah Çakay, Ozan Çelik, Kutay Sandıkçı, Çiçek Acar ve Mustafa Alabora rol alıyor. Büyükada’daki “fayton krallığı” üzerinden hem hayatın hem de Türkiye’nin akıl almaz görünen, çarpıcı ve bir o kadar da absürt gerçeklerine adeta ışık tutan “Hamlet”, oyuncuların dikkat çekici performansları, sürükleyici hikâye anlatımı ve etkileyici görselliğiyle sezonun en iddialı yapımları arasında yer alıyor.

 

“Tek bir damla kötülük, en soylu varlığı bile lekeliyor işte…” – Shakespeare

 

140journos’un GAİN işbirliğiyle ve “Hamlet”ten ilhamla hazırladığı özel bölümü “Hayırsız Ada” ise, diziye de konu olan gerçek hikâyeyi işlerken İstanbul’un geçmişindeki bir kabusu yeniden hatırlatıyor ve bugünlerde Adalar’da yaşananlar arasında bağ kuruyor. 140journos, “Hayırsız Ada” özel bölümünde, toplumun kronikleşen sorunlarını çözmeye çalışırken sorunları daha da derinleştirmesi örüntüsüne özgün bir bakış açısı getirmek için faytoncular, aktivistler, siyasetçiler ve aydınlarla yapılan mülâkatları, masalsı bir kreatif çerçeveyle sinematik bir belgesel filme dönüştürerek YouTube üzerinden ücretsiz olarak izleyiciyle buluşturuyor.

 

İstanbul’un Prens Adaları’ndaki yozlaşmış fayton krallığı geride soru işaretleri bırakarak yıkılır. Atların özgürleşmesi için başlayan iyi niyetli süreçte yaşanan bazı basit hesap hataları sonucu, atların bir kısmı şaibeli şekilde ortadan kaybolur. Atların peşine düşen bir avuç insan, işin altını kazıdıkça uygunsuz gerçekleri öğrenmeye başlar.

 

“HAMLET” HAKKINDA

“Hamlet”, 16. yüzyıldaki krallığın yıkılışına ve güç dengelerinin değişimine bugünkü “fayton krallığı” üzerinden bakıyor. Üstelik bu kez, Hamlet genç bir kadın… İstanbul Büyükada’da, 81 atın topluca

gömüleceği bir gece, faytonların sahibi olan adam öldürülür. Katilse erkek kardeşidir. Maktulün genç kızı, babasının katilini bulmak ve karanlık ilişkileri ortaya çıkarmak için bir intikam planı hazırlar: Şüpheli olan herkesi TV’nin en meşhur reality show’unda, sahnede buluşturacaktır.

Türkiye’nin ezber bozan yayın platformu GAİN’in kısa ve uzun yapımlardan oluşan geniş içeriği, Apple Store veya Google Play’den uygulamayı indirerek, www.gain.tv adresinden ya da Apple TV ve Android TV üzerinden, platforma üye olarak izlenebiliyor.

 

“HAYIRSIZ ADA” HAKKINDA

İstanbul adalarında lojistik ve turistik amaçlarla kullanılan faytonların kaldırılması için ada sakinleri ve hayvanseverler tarafından yıllardır sürdürülen ancak dikkate alınmayan aktivist inisiyatif, şehrin yönetiminin 31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrası el değiştirmesiyle sonunda siyasi bir muhatap bulur. İstanbul’un yeni iktidarı, şehrin kronikleşmiş sorunlarını süratle çözmek için kolları sıvar. Ancak oluşan kakofoni esnasında adaların atlarının bir kısmı ortadan kaybolur. Atların akıbetini öğrenmek için meselenin peşine düşen bir avuç insan, işin altını kazıdıkça Türkiye’nin uygunsuz gerçeklerini öğrenmeye başlar. Kazananın olmadığı bu gürültülü savaş büsbütün sona mı ermiştir, yoksa atların hayaletleri bir gün Shakespeare’in “Hamlet”indeki gibi karanlık bir ormanda karşımıza çıkıp bize gerçekleri anlatacak mıdır?

 

GAİN HAKKINDA

Yeni nesil dijital içerik ve medya platformu GAİN, istediğiniz zaman, istediğiniz yerden izleyebileceğiniz özgün haber, dizi, film, program, belgesel gibi içerikleri abonelik tabanlı sunan bir yayın hizmetidir. GAİN, “kaliteli zaman, değerli içerik” mottosuyla özel içeriklere, farklı seslere, başka renklere, bağımsız hikâye formatlarına da yer vererek “Şimdi ne izlesem?” sorusuna kaliteli alternatifler sunar.

 

GAİN’e iOS ve Android için geliştirilen uygulamalar ile tüm mobil aygıtlardan, ayrıca Smart TV’ler ve web’den erişim sağlanabilir. Ücretli ve ücretsiz çok geniş bir içerik kataloğu sunan platformda, özel içerikleri izlemek için abonelik gerekmektedir.

Paylaş

Önceki Haber

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanı Atatürk devrimlerinin en önemli safhalarından biridir

Sonraki Haber

Kıbrıs’ı Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cavit Atalar’ın temsil ettiği ve 10 ülkeden 13 üniversitenin katılımı ile başlatılan “Uluslararası Akdeniz Evaporit Projesi” ile Kuzey Kıbrıs jeolojisi mercek altında!

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen + fourteen =