29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DOLAYISIYLA 1. GELENEKSEL BİSİKLET TURU CUMA GÜNÜ KAPALI MARAŞ’TA YAPILIYOR

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DOLAYISIYLA 1. GELENEKSEL BİSİKLET TURU CUMA GÜNÜ KAPALI MARAŞ’TA YAPILIYOR

Gazimağusa Belediyesi’nin ev sahipliğinde, KKTC Başbakanlığı’nın koordinasyonunda birçok kurum ve kuruluşun katılımıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kapalı Maraş’ta 1. Geleneksel Bisiklet Turu düzenleniyor. Etkinlikle ilgili bugün sabah 10:00’da Belediyede düzenlenen basın toplantısında Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Teyfide Tecel Hatipoğlu, Medifoundation Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı İsmet Koltaş Medi birer konuşma yaptı. Basın toplantısına ayrıca, Alternatif Sporlar Derneği, Yaşama Sporla Bağlan Derneği, Medi Foundation Bağımlılıkla Mücadele Derneği Öğrenci Komitesi temsilcileri katıldı. Pandemiden dolayı sağlığın önemine dikkat çekmek ve uyuşturucuyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla yapılacak etkinlik Cuma günü sabah 08:30 ile 10:30 arasında gerçekleştirilecek ve profesyonel bisikletçilerin yanı sıra halkın katılacağı etkinlik için Belediye tarafından bisiklet sağlanacak.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Mart 2020’den beridir Koronavirüs pandemisini yaşadığımızı, bu süreçte sporun ne kadar önemli olduğunu idrak ettiğimizi ifade ederek, kapalı alanlardaki etkinliklerin normalleşmeye doğru giderken açık alanlardaki sportif faaliyetlerin önem kazandığını söyledi. Gazimağusa’nın diğer şehirlere göre spor yapmaya daha avantajlı göründüğünü, bunu değerlendirmek istekilerini, insanlara sportif altyapı sunmamız gerektiğini ifade eden Başkan Arter, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tarihinde kapalı Maraş’taki güzergahlarda Bisiklet turu yapacaklarını, etkinliğin isminin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 1. Geleneksel Bisiklet Turu olduğunu söyledi. KKTC Başbakanlığı’nın koordinasyonunda yapılacak etkinliğe birçok destek veren kurum kuruluşların olduğunu, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı’nda da benzer bir etkinlik yapacaklarını söyledi. Başkan Arter, etkinliğin uyuşturucuyla mücadele ve bağımlılıkla ilgili bir tarafı olduğunu, uyuşturucunun gençler için potansiyel bela olduğunu, etkinliğin bu yönünün de olduğunu, bu konuda faaliyet gösteren örgütlere destek verdiklerini, bundan sonra da onlarla birlikte çalışacaklarını belirtti.

Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Teyfide Tecel Hatipoğlu ise konuşmasında, böylesine güzel bir etkinliğe katkı koymaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, Gazimağusa Belediyesi ile birlikte çok etkinlik yaptıklarını, ayrıca diğer paydaşlarla ve belediye ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Derneklerin kendilerine de her zaman destek olduğu için teşekkür eden Hatipoğlu, ayrıca etkinliğin her yıl yapılacağı için de mutlu olduğunu, her zaman katkı koymaya hazır olduklarını ifade etti.

Medifoundation Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı İsmet Koltaş Medi ise, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bisiklet turu düzenlendiği için teşekkür ederek, etkinliğe Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan yabancıları da davet etti. Medi, ayrıca etkinliğe destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
Etkinliğe destek veren kurum ve kuruluşlar: “KKTC Başbakanlık, Gazimağusa Belediyesi, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Medi Foundation Bağımlılıkla Mücadele Derneği, Medi Foundation Bağımlılıkla Mücadele Derneği Öğrenci Komitesi, Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu, The Bike Academy, Green Pedal, Alternatif Sporlar Derneği, Yaşama Sporla Bağlan Derneği”

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ, U.S. NEWS & WORLD REPORT DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ SIRALAMASINDA YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Sonraki Haber

 “NİCE YILLARA TÜRKİYE’M!” SADIKOĞLU, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 + eighteen =