ZERRİN TEKİNDOR: “KADININ DÜNYASI, ZENGİNLİĞİ BAMBAŞKA BİR ŞEYDİR VE ONUN KUVVETİNİ GÖRMEZDEN GELİRSENİZ, CİDDİ BİR EKSİKLİK İÇİNDESİNİZDİR.”

Zerrin Tekindor, prömiyerini 25. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında gerçekleştiren yeni oyunu “Toz”u ve “Hayatını kaset gibi başa alıp saran” Handan’ı Milliyet Sanat’ın Ekim 2021 sayısında Hande Sönmez’e anlatıyor. İlk kez tek kişilik bir oyunda, çok beğendiği bir kadın hikayesiyle seyirci karşısına çıkmanın heyecanını yaşayan Tekindor, hem sinema hem de tiyatro eserlerindeki kadın temsiliyle ilgili olarak “Kadın hikâyeleri sayısı hiçbir zaman yeterli ve çeşitli değildi bana göre,” diyor ve ekliyor: “Kadının algısı, bakış açısı, dünyası, zenginliği bambaşka bir şeydir ve onun kuvvetini görmezden gelirseniz, ciddi bir eksiklik içindesinizdir. İşin estetiğini, hassasiyetini, derinliğini, duyarlılığını, esprisini kaçırmışsınız demektir.”

 

Tüm oyuncular gibi COVID-19 pandemisi sebebiyle tiyatro sahnesinden çok uzak kalan Zerrin Tekindor, hem sahneye dönmenin hem de yeni oyunu “Toz”un heyecanını yaşıyor. Prömiyerini 22-23 Ekim’de 25. İstanbul Tiyatro Festivali’nin açılışı kapsamında gerçekleştiren oyunun metni, bugüne kadar çok iyi kadın hikâyeleri anlatan Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun imzasını taşırken, “Toz”un yönetmenliğini ise Hira Tekindor üstleniyor. Genç ve çok yetenekli bir Türk yazarın yeni oyununu oynamanın kendisini heyecanlandırdığını ifade eden başarılı oyuncu, canlandırdığı karakteri ise “Handan ne istediğini bilen, çok kuvvetli bir karakter. Kendi seçimleri doğrultusunda hareket etmiş, başkalarının hayatına müdahale etmesine izin vermemiş, zeki, yetenekli ve çalışkan biri. Hak etmediğini düşündüğü bir şey geliyor başına ve her insan gibi bocalıyor. Oyun boyunca da kendi hayatını başa alıp bir daha dinliyor, sonra tekrar sona sarıyor; kaset gibi. Geçmişte üstünü örttüğü şeyleri açabildiği için de kuvvetli ve cesaretli buluyorum onu,” diye anlatıyor.

 

Pandemi sürecinde sahnede olamasa da dizi ve film çekimlerine devam ettiği için kendisini biraz olsun şanslı hissetiğini söyleyen Zerrin Tekindor, bu süreçte hem tiyatroyu ve sahneyi ne kadar sevdiğini daha iyi anladığını hem de herkesle birlikte tiyatronun ülkemizde ne kadar desteklenmediğini gördüğünü dile getiriyor. Tekindor, pandemi sonrası İngiltere’de izlediği oyunlara ve seyircinin coşkusuna da değiniyor.

 

Zerrin Tekindor’un Hande Sönmez’e verdiği röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Ekim 2021 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor. Bilgi için: milliyetsanat.com instagram.com/milliyet_sanat twitter.com/milliyet_sanat

Paylaş

Önceki Haber

BABA SAHNE, KASIM AYINDA TİYATROSEVERLERİ ÇOK SEVİLEN ÜÇ PRODÜKSİYONUYLA AĞIRLIYOR!

Sonraki Haber

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı eski Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Kıbrıs TV’de Her Şey Masada programına katılarak Halil Esendağlı’nın sorularını yanıtladı.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 + 19 =