SINDIRGI BELEDİYE BAŞKANI VE BERABERİNDEKİ HEYET GAZİMAĞUSA BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

13 Ekim 2021,

SINDIRGI BELEDİYE BAŞKANI VE BERABERİNDEKİ HEYET GAZİMAĞUSA BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Balıkesir’in Sındırgı İlçesinin Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve beraberindeki heyet bugün Gazimağusa Belediyesini ziyaret etti.  Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile geçmişe dayalı bir dostluklarının olduğunu ifade ederek, Belediyecilik anlamında bir kez daha görüşme fırsatı yakaladıklarını söyledi. Başkan Arter, tüm dünyada büyük bir sıkıntı olan Covid-19’un herkesi olumsuz etkilediğini, bu koşullarda virüsle yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini ifade etti. 46 yıldır kapalı olan Maraş’ın siyasi bir kararla açılmasının üzerinden bir yıl geçtiğini, kapalı Maraş’ı bu sürede 240 binin üzerinde insanın ziyaret ettiğini ifade ederek, Maraş’ın yaşayan bir şehre nasıl dönüşeceği, açılım sürecinin nasıl ilerleyeceği konularında çalışmaların devam ettiğini, Bölgede Güneydeki insanların ve Vakıflar’ın malları olduğunu, Taşınmaz Mal Komisyonunun formülleri ile ilerlemenin sağlanacağını söyledi. Maraş’ın açılmasının Kıbrıs müzakerelerinde olumlu bir etki yaratması dileğinde de bulunan Başkan Arter, Maraş açılımının gerginlik ve kavga için yapılmış işler olmadığını söyledi.

 

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş konuşmasında, 14 yıl önce Gazimağusa Belediyesi halk dansları ekiplerinin Sındırgı’daki festivale katılığını hatırlatarak, Balıkesir İline bağlı Sındırgı’nın Yağcı Bedir Halısı ve termal kayanlarıyla ön plana çıkan bir ilçe olduğunu söyledi. Yavaş, Türkiye’nin alt ülkesi, kardeş topluluklarla ilgili Kıbrıs’ın kendileri için çok önemli stratejik bir noktada olduğunu, Liman ile Taşucu arasındaki bağlantının, Türklerin ilk girdiği noktalar ve eski yapıların kendilerini çok etkilediğini, geçmişte kapalı Maraş’ı denizden görme imkanı bulduklarını ve “kendi toprağımız var niye giremeyiz” diye hayıflandıklarını ifade etti. Yavaş, Kapalı Maraş’ın açılmasını Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde kazandığı bir zafer olarak gördüklerini, kardeş Azerbaycan’da Karabağ’ın alınmasının, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi ve Maraş’ın tekrar açılmasının kendilerine büyük gurur yaşattığını, Türkler olarak tek tek zincirlerimizden kurtulmamız anlamına geldiğini söyledi. Yavaş, Gazimağusa Belediyesi ile kültürel ve ekonomik ilişkileri geliştirmek istediklerini, bu amaçla ülkeye geldiklerini, daha önce muhtarlarla şimdi, ise belediye çalışanları ve müdürleri ile geldiklerini ifade etti. Karşılıklı olarak gelip gitmelerin önemli olduğunu, aksi halde Kıbrıs’ta Türkiye’nin hakimiyetinden çok İngiliz ve başka hâkimiyetlerin kültürel olarak etkisinin daha çok olacağını ifade eden Yavaş, anavatan olarak yavru vatanla kardeşliğimizi pektiştirmek adına burada olduklarını ifade etti. Yavaş, ev sahipliğinden dolayı Başkan İsmail Arter’e teşekkür ederek, Başkan İsmail Arter’i Sındırgı’ya davet etti.

Ziyaretin sonunda karşılıklı takdimler yapıldı.

Paylaş

Önceki Haber

DÜNYACA ÜNLÜ KIBRISLI AKADEMİSYEN DAÜ TURİZM FAKÜLTESİ’NDE DERS VERİYOR

Sonraki Haber

Sınıfların dijital eğitim araçları ile donatılması ve akıllı tahta kullanılıyor olması, dijital pedagojinin uyguladığı anlamına gelmiyor!

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 − eleven =