6 sanayicimizle katıldığımız Anuga 2021 sona erdi

Avrupa’nın en büyük gıda fuarı Anuga 2021’e 6 sanayicimizle katıldık. Katılımcılar “Ziyaretçi azdı ama ne istediğini bilen alıcılarla ciddi görüşmelerimiz oldu” dedi.

Almanya’nın Köln şehrinde her iki yılda bir düzenlenen dünyanın en önemli, Avrupa’nın ise en büyük gıda fuarı Anuga 2021 13 Ekim’de sona erdi.

Fuara Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) şemsiye standı altında 4 firma ve bireysel katılımla da 2 firmamız stant açarak ülkemiz ürünlerini dünyayla buluşturdu. 156 bin metrekarelik devasa bir alana sahip Kolnmesse Fuar alanı bu yıl yaklaşık 100 ülkeden 1500’ün üzerinde firma katılım gerçekleştirdi.

Bu devasa organizasyon içinde yer alan firmalarımız ve ürünleri şöyle:

“KTSO çatısı altında; Mey İçki Sanayi-alkollü içecek, Selim ve Oğlu Sema İçkileri-alkollü içecek, MidMediterraneanTrading Ltd.-macun, reçel, limonata, Narin Unlu Mamulleri-kurabiye çeşitleri, geleneksel unlu ürünler. Bireysel katılımla Reha Süt Ürünleri-peynir ve Helvasan Ltd.-tahın, helva”

Fuara limonata ve macun-reçel ürünleriyle katılan MediMediterranean Trading Ltd. Direktörü Ahmet Tokatlıoğlu, fuara ilk kez katıldıklarını ifade ederek, “Katıldığımız en büyük fuar. Daha önce katıldığımız fuarlarda daha fazla ziyaretçi gelirdi ancak salgının etkisiyle ziyaretçi sayısı azdı. Ancak iş için gelenlerin sayısı yüksekti. Ciddi görüşmelerimiz oldu. Sadece Almanya’dan değil, dünyanın her yerinden potansiyel alıcılarla görüşme imkanımız oldu. Ayrıca fuarda muadil ürünleri görme imkanımız da oldu. Bu kendimizi daha da geliştirmek açısından oldukça önemli. Odamıza bu imkaniçin teşekkür ederiz” diye konuştu.

Ülkemizin büyük alkollü-alkolsüz içecek üreticileri arasında yer alan Selim ve Oğlu Sema İçkileri Ltd. Direktörü Atilla Süren, geçmiş Anuga fuarına göre katılımın ve ziyaretçinin az olduğunu söyleyerek, “Pandeminin etkisi katılımcı ve ziyaretçi sayısını etkiledi. Ancak ne aradığını ve ne istediğini bilen kişiler standımızı ziyaret etmesinden memnunuz. Güzel bağlantılar yaptık. Avrupa ülkeleri ile iş yapacağımıza inanıyorum. Burada olmak çok önemli” dedi.

Bir başka büyük alkollü-alkolsüz içecek üreticimiz olan Mey İçki Sanayi de fuarda yer aldı. Mey İçkileri Marka Temsilcisi Ali Çağrı Arıkan da ziyaretçi sayısının az olduğunu belirterek, “Ancak daha rafine yani daha profesyonel alıcıların fuarı ziyaret ettiğini gözlemledim. Olumlu ve iş getirecek görüşmelerimiz oldu. İhracata yönelik verimli kontaklarımız oldu. Odamızın bizlere sunduğu bu imkana da ayrıca teşekkür ederiz” diye konuştu.

Ülkemizin önde gelen markaları arasında yer alan Narin Unlu Mamuller Direktörü Hulus Hulusioğlu, ziyaretçi sayısının az ama daha nitelikli olduğuna işaret ederek, “Narin Bakeryolarak, standımıza gösterilen ilgiden oldukça memnunuz. Çok ciddi görüşmelerimiz oldu. Fuar sonrası çalışma başlatıp potansiyel müşterilere ulaşacağımıza inanıyorum. Standımızın kurulumu ve yeri çok iyiydi sanayi odasına ve personeline katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Reha Süt Ürünleri Ltd. Direktörü Mustafa Kaymak, yıllardır Avrupa’da düzenlenen fuarlara yurt dışındaki şirketleri üzerinden katıldığını ifade edere, “Avrupa’dan ve dünyanın birçok ülkesinden müşterimiz var. Bu müşterilerimize uygun ürünler geliştirip taleplerini karşılıyoruz. Bu fuar da bizim için önemli. Potansiyel müşterilerimizle bir araya geldiğimiz gibi, yeni müşterilerle de iletişim kuruyoruz” diye konuştu.

Ülkemizin önemli helva ve tahın markalarından olan Helvasan Ltd. Direktörü Emre Çerkez, özellikle tahına olan ilginin kendisini memnun ettiğini söyleyerek, “Bu fuarda özellikle tahına olan ilginin giderek arttığını gözlemledim. Bu bizim için çok önemli. Oldukça yoğun bir ziyaretçim olduğunu söyleyebilirim. Çok verimli bir fuar geçirdim” dedi.

KTSO organizasyonuyla gerçekleştirilen fuarın Koordinatörlüğünü Oda Sanayi Geliştirme Uzmanı Gizem Alışkan ve İletişim-Basın Sorumlusu Hüseyin Ezgin yaptı. Bu yıl ilk defa Sanayi Dairesi Müdürü Mustafa Yeşil de KTSO kadrosu ile birlikte fuarda bulundu. Stantlarımız fuarın sektörlere göre ayrılmasından dolayı dört farklı holde yer alıyordu.

Fuarın son günü stantlarımızı Berlin Temsilcimiz Beniz Uluer Kaymak ve Köln Fahri Temsilcimiz Hasan Karabiber de ziyaret etti.

Paylaş

Önceki Haber

AMAZON’UN KURUCUSU JEFF BEZOS’TAN EFSANEVİ BİR ŞİRKET OLMAK İÇİN 14 TEMEL PRENSİP, JEFF BEZOS: AMAZON HİSSEDARLARINA MEKTUPLAR KİTABINDA!

Sonraki Haber

Tuzla’da UBP Ersan Saner dedi

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 + twelve =