AB Bilgi Merkezi Haber Bülteni

Çevresel Barış İnşası Yaz Kampına Destek

AB Bilgi Merkezi ve Avli iş birliğiyle 13-15 Ağustos tarihleri ​​arasında Tatlısu/Akanthou’da çevresel barış inşası yaz kampı düzenlendi. Ada genelinden kampa katılan 30 kişi, çevresel barışın inşası hakkında bilgi edinmek ve fikir alışverişinde bulunmak için bir araya geldi. Düzenlenen tartışma gruplarında, kesişimsellik, çatışma, yolsuzluk, müşterekler (bir toplumun tüm üyelerinin erişebildiği kültürel ve doğal kaynaklar)  ve iklim krizi konuları ele alındı.

Avli’nin misyonu, Kıbrıs’ın geleceğiyle ilgilenen herkese katkıda bulunabilecekleri ve adayı nasıl daha iyiye dönüştürebileceklerine dair fikirleri tartışabilecekleri bir alan sağlamaktır. Bu platform, sürdürülebilir bir Kıbrıs amacıyla daha geniş kapsamlı bir harekete katılmak isteyenler için çevrim içi bir buluşma noktası ve kaynak görevi görmektedir.

2021/22 Akademik Yılı için AB Burs Programı

Avrupa Komisyonu, Kıbrıs Türk toplumunu Avrupa Birliği’ne yakınlaştırma hedefi doğrultusunda, AB Burs Programı kapsamında 2007 yılından bu yana Kıbrıslı Türk öğrencilere, mezunlara ve profesyonellere burs hibeleri finanse etmektedir. Başlangıcından beri, toplamda 1.689 öğrenci ve profesyonel bu programdan faydalanmıştır.

2021/22 akademik yılı çağrısı 10 Mart’ta açılmış ve başvurular 29 Nisan’a kadar kabul edilmiştir. Bu dönemde yoğun bir tanıtım kampanyası düzenlenerek her kategori için tüm sektörlerden profesyoneller dahil olmak üzere potansiyel başvuru sahipleri hedeflenmiştir. COVID-19 salgını nedeniyle tüm etkinlikler online olarak düzenlenmiştir. 29 Nisan 2021 tarihine kadar toplam 454 başvuru alınmıştır. Toplamda 154 kişi programdan faydalanmaya hak kazanmış ve Eylül ayının ilk haftasına kadar 52 sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme imzalama süreci Ekim/Kasım aylarına kadar devam edecektir.

Mikro ve Küçük İşletmelere Yönelik Hibe Programı açıldı

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO) ve Ekonomik ve Sosyal Politikalar Merkezi (ECOSO), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Rekabet Edebilir İşletmeler, Kümeler ve İş Destek Kuruluşları” hibe programı kapsamında, “İşletme Destek Hizmetlerinin Sağlanması Yoluyla Mikro ve Küçük İşletmelerin Rekabet Gücünün Artırılması” isimli projeyi uygulamaktadır.

Proje kapsamında, Dayanışma İş Geliştirme Desteği, Kıbrıslı Türk mikro ve küçük işletmelerin iş birliği ortamında daha rekabet edebilir hale gelerek ani şoklara karşı direngenliklerini artırmalarına destek olmak amacıyla hizmete konulmuştur. Bu kapsamda, KTEZO üyesi olan mikro ve küçük işletmelere yönelik ücretsiz danışmanlık, eğitim ve iş birliği fırsatları da sunulmaktadır.

Dayanışma İş Geliştirme Desteğinden yararlanan işletmelerin, hizmet kapsamında kazandıkları bilgi ve deneyimleri hayata geçirebilmelerini desteklemek amacıyla kısa dönemli Mikro ve Küçük İşletmelere Yönelik Hibe Programı açılmıştır. Hibe programının genel hedefi, Kıbrıs Türk toplumundaki mikro ve küçük işletmelerin rekabet edebilirliğini artırmaktır. Bu program kapsamında talep edilebilecek hibeler 10.000 ve 20.000 Euro arasında olacaktır.

Paylaş

Önceki Haber

Türkiye’de ve Fransa’da çizgi roman yayıncılığı

Sonraki Haber

CİDDİ MUTFAK BEACH TENNİS TOUR ACAPULCO TAMAMLANDI

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − three =