Bir Haberci Kahvaltısı

Hakan Yozcu
Hakikat Gazetesi
Lefkoşa KKTC
Bir Haberci Kahvaltısı

Bir Haberci Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Sayın Ahmet İşcan 10 yıllık birikiminin sonucu olan yazdığı yazıları bir kitapta toplayarak edebiyatımıza yeni bir eser kavuşturuyor.
“Ürkütülen Fincancı Katırları” adını verdiği kitabı matbaada son aşamada okuyucusuyla buluşmayı bekliyor. Çok kısa bir süre içinde çıkacak olan kitabın tanıtımı için geçtiğimiz cumartesi Lefkoşa’da pandemi ve sosyal mesafeye uygun bir kahvaltı toplantısı yapıldı. Bu toplantıya bazı gazeteciler, yazarlar, işadamları ve bürokratlar katıldı.
Toplantıda kahvaltıdan önce konuşmalar yapıldı. Konuşmada basının önemi dile getirilerek Bir Haberci Gazetesi’ne başarılar dilendi.
Bir Haberci Gazetesi Haber Müdürü Hüseyin Gürlek açılış konuşmasını yaptı. Gürlek konuşmasında “Heyecanlı olduklarını ve amaçlarını” dile getirdi. Özetle şunları söyledi: “Başarının mutlaka bir amacı olmalı. Amacı olmayan hiçbir şey başarıya ulaşamaz. Bir yerde bir mağdur varsa ve onun sesini kimse duyurmuyorsa bu son derece acı bir durumdur. Biz de bunun için yola çıktık. O mazlumların gücü olmak için “Bir Haberci Gazetesi”ni çıkartmaya başladık. Görevimiz onların sesini halka duyurmaktır. Bu amaçla yola çıktık. Gücümüz halktır. Yalnızlardır, kimsesizlerdir. Biz, sadece güçsüzlerin yanında olmak için bu yola baş koyduk.”
Türkiye’den gelen işadamı Adnan Karakuş da KKTC’de yatırım yapmak istediklerini, Kıbrıs Türk halkına hizmet vermek istediklerini dile getirdi. Karakuş şunları söyledi: “Burada değerli işadamlarımızın olduğunu gördük. Biz de onlarla omuz omuza vererek bu ülkeye hizmet vermek istiyoruz. Bu amaçla Kıbrıs’a geldik. KKTC’nin kalkınması, gelişmesi ve büyümesi için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Hepinize teşekkür ediyor, Bir Haberci Gazetesine teşekkür ediyorum”
Ben de aynı zamanda Hakikat Gazetesi temsilci olarak orada bulunduğum için konuşmacı olarak davet edildim ve gazetem adına teşekkür edip başarılar diledim.
Özetle şunları dile getirdim: “Bir Haberci gazetesi olarak basın alanında büyük bir ihtiyaca cevap verdiniz. Basının görevi halka doğru ve zamanında haber vermektir. Günümüzde basını, çıkarlarına göre kullananlar var. Onları herkes biliyor. İşini gerektiği gibi yapan gazetecilere saygımız sonsuz. Sayın Ahmet İşcan da onlardan biridir. Pandemi günlerinde vatandaşın ayağına giderek programlar yapıyor. Doğru ve ilkeli habercilik yapıyor. Bu da habercilik adına çok önemli diye düşünüyorum. Hayırlı olmasını diliyorum. Her şey ihtiyaçtan doğar. Böyle bir ihtiyaç varmış ki bu gazete doğdu. Geçtiğimiz akşam “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisinde Kurucu Cumhurbaşkanımız arkadaşlarına fotoğraf makinelerini vererek ‘bizim topumuz , tüfeğimiz de bunlar. Silahımız bunlar. Bunlarla memleketin her yerinin fotoğraflarını çekin ve tüm dünya görsün.’ Diye belirtiyordu. İşte basının gücü budur arkadaşlar. Mensubu olduğum Hakikat Gazetesi adına Bir Haberci gazetesine başarılar diliyorum. Sayın Ahmet İşcan’ın çıkacak olan yeni kitabı “Ürkütülen Fincancı Katırları”nın hayırlı olmasını diliyorum.”
Benden sonra da KKTC Ticaret Dairesi Müdürü Sayın Ali Yenen konuşmalarını yaptılar. Ali Yenen “ Bugün Sayın Ahmet İşcan’ın yayınlayacağı kitabı tanıtımı için toplandık. Ben, sizlerden biraz daha şanslıyım. Çünkü kitap, daha basılmadan okuyup gördüm. Çok güzel bir kitap olduğuna inanıyorum. İnsanımıza yol göstereceğinden, onlara ışık tutacağından eminim. Kitap, insanın çocuğu gibidir. Dünyamızı renklendirir ve ufkumuzu açarlar. Bu anlamda Sayın İşcan’ı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Son olarak da Bir Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve yazar Sayın Ahmet İşcan konuşma yaptı. İşcan, gelen tüm davetlilere teşekkür etti. Çalışmaları hakkında bilgi verdi.
“Yıllarca mikrofondan uzak kalmış, sessizlerin sesi olmak için yola çıktık. Bu gün insanlarımızın ayağına giderek programlar yapıyoruz. Uzun bir yolculuğa çıktığımızın farkındayız. Bu alanda köşe başlarının tutulduğunu biliyoruz. Ama biz, zoru severiz. O nedenle korkmuyoruz. Basının gücünü biliyoruz. Bunu da hatırlatmak için gayret ediyoruz. Toplumumuzun yaşadığı sorunları an be an halkımıza sunmaya çalışıyoruz. Tek amacımız budur. Doğru, güzel ve anında haberlerle karşınızda olacağız. Bu ülke için sözümüz var diyen herkesin ayağına gidip mikrofonu ona tutuyoruz.
Toplumun iki değeri var: Kadınlar ve gençler. Bu iki değerimiz ülkenin lokomotifidir. Bunlar omuz omuza verdiği zaman yenemeyeceği hiçbir zorluk yoktur. Çaresizseniz çare, sizsiniz.
10 yıllık birikimim olan yazılarımı da yeni yayınlayacağım kitapta topladım. Şu an matbaada basım aşamasında. Çok yakında okuyucularla buluşacak. Zevkle okuyacağınızı umuyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.
Kahvaltıdan sonra arkadaşlarla genel gündem üzerinde sohbetler yaptık. Bazı olayları tartıştık. Çok verimli bir toplantı olduğuna inanıyorum. Bu anlamda Bir Haberci nezdinde Sayın Ahmet İşcan’a ve tüm ilgili arkadaşlara teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.

Paylaş

Önceki Haber

Yakın Doğu Üniversitesi Uluslararası SARS-CoV-2 Genom Analizi Webinarı Düzenledi

Sonraki Haber

DAÜ DR. FAZIL KÜÇÜK TIP FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. NAHİDE GÖKÇORA, “KANSER KAYITÇILIĞININ ÖNEMİ” HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × four =