HAKAN YOZCU’NUN “ORMANDA” OYUNU TÜRKİYE’DE SAHNELENİYOR

HAKAN YOZCU’NUN “ORMANDA” OYUNU TÜRKİYE’DE SAHNELENİYOR


Kıbrıslı Yazar Hakan Yozcu’nun yazdığı “Ormanda” adlı çocuk oyunu İskenderun Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından sahneleniyor.

“Ormanda” isimli oyunun İskenderun Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından 20 – 21 Mart 2021 tarihlerinde ve 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde olmak üzere; toplam 5 kez sahneye konulacağı bildirildi.
Hakan Yozcu’nun yazdığı “Ormanda” isimli oyun, Özer Yüksel tarafından yönetiliyor.
Oyunda görev alan oyuncular; Birsen Özer, Esra Saraçoğlu, Gizem Karabulut, Gizem Tutuşmuş, Lina Baş, Oğuz Köybaşı, Özer Yüksel ve Tülin Yangın.
Oyunun Ses ve Işık Teknisyenliğini; Tufan Can Yekta, oyuncuların makyajı ise Tuana Dokumacı tarafından yapıldı.
“Ormanda” isimli oyunda; yeni doğan kardeşinden ötürü, anne babasının kendisini eskisi kadar sevmediği düşüncesine kapılarak evinden kaçan küçük kızın ormandaki serüveni anlatılıyor. Evinden kaçan küçük kızın ormanda hayvanlara sığınma isteği başta aslan olmak üzere hiçbir hayvan tarafından tasvip edilmezken, küçük kız sığınma konusunda ısrarcı olsa da gelişen olaylar, doğru sonucu da kendiliğinden getiriyor.
Oyunun Yönetmeni Özer Yüksel “Gerek biz oyuncular, gerekse çocuklar pandemi sebebiyle bir yıldır evlerimize kapandık ve tiyatroyu hepimiz çok özledik. Bu özlemle provalarda bile müthiş keyif alarak ve coşkuyla çalıştık. Eminim ki çocuklar da bu oyunu izlerken hem tiyatro hasretlerini giderecekler hem de olayların akışı içinde oldukça heyecanlanacak, müzik ve danslarla da çok eğleneceklerdir. Ormanda isimli bu oyun çocuklara keyifli anlar yaşatmakla yetinmeyip, eğitici yönde de müthiş mesajlar ve öğretiler içermektedir.
Evinden uzaklaşan küçük bir çocuğun nelerle karşılaşabileceği ve onu bekleyen tehlikelere yönelik mesajlar oyunun akışında ve özellikle de finalinde verilirken, ayrıca televizyon, cep telefonu, internet ve oyun bağımlılığı gibi günümüz sorunlarına yönelik eğitici mesajlar da yer alıyor.
İşte tüm bu özellikleri bir arada içermesi gerekçesiyle “Ormanda” isimli oyun; tam bir çocuk oyunudur” diyen Özer Yüksel, “Oyunu kaleme alan ve oynamamıza izin veren Kıbrıslı oyun yazarı Hakan Yozcu’ya sonsuz teşekkür ederiz. Ayrıca tiyatronun şehrimizde yeniden ayağa kalkmasına vesile olan, bu oyunu tüm İskenderunlu çocukların ayağına getiren ve kendilerine desteği hiçbir zaman esirgemeyen İskenderun Belediye Başkanı Sayın Fatih Tosyalı’ya ve ekibine teşekkür ederiz” dedi.
Yönetmen Özer Yüksel, “Eğer Kıbrıs’tan bir davet aldıkları taktirde Kıbrıslı bir Türk tarafından yazılan bu güzel oyunu Kuzey Kıbrıs’ta da oynamak bize mutluluk verecektir. Bu oyun vesilesi ile Kıbrıs ve İskenderun arasında bir kültür köprüsünün kurulmasını sağlayabiliriz. Kıbrıslı minik tiyatro severlere kendi içlerinden çıkan bir yazarın oyununu sergilemek bize onur verir.” dedi.

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ ATAUM BAŞKANI YRD. DOÇ. DR. TURGAY BÜLENT GÖKTÜRK 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ İLE İLGİLİ BİLDİRİ YAYIMLADI

Sonraki Haber

DAÜ DR. FAZIL KÜÇÜK TIP FAKÜLTESİ 14 MART TIP BAYRAMI’NI KUTLADI

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 3 =