2020 YKS Sonuçlarına Göre Tercihte Yakın Doğu Üniversitesi Yine Açık Farkla Önde…

2020 YKS Sonuçlarına Göre Tercihte Yakın Doğu Üniversitesi Yine Açık Farkla Önde…

 

 

2020 YKS tercih sonuçları doğrultusunda 2105 yeni öğrenci tarafından tercih edilen Yakın Doğu Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Üniversiteleri arasında en çok tercih edilen üniversite oldu.

 

Yakın Doğu Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Yakın Doğu Üniversitesi’ni tercih eden ve kazanan öğrenci sayısında geçen yıla oranla %15 oranında bir artış ile 2105 yeni öğrenci kayıt yapma hakkı elde etti. Bu yıl KKTC üniversitelerini tercih eden öğrenci sayısında da genel bir artış olduğu ifade edilen açıklamada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelinde YKS yerleştirme sonuçlarına göre Yakın Doğu Üniversitesi’nin en fazla yerleşen öğrenci sayısı ile birinci sırada yer aldığı vurgulandı.

 

Kıbrıs Üniversiteleri arasında en fazla Tercih edilen Üniversite yine Yakın Doğu Üniversitesi…

2020 YKS sonuçlarına göre KKTC üniversitelerine 6445’si lisans, 2191’sı ön lisans olmak üzere toplam 8636 öğrenci yerleşti. 2020 YKS yerleştirme sonuçlarına göre KKTC genelindeki üniversitelere yerleşen öğrenci sayılarına göre; 2105 öğrenci ile Yakın Doğu Üniversitesi 1.sırayı alarak en çok tercih edilen Üniversite oldu.

 

Prof.  Dr. Tamer Şanlıdağ: Sonuçlar Yakın Doğu Üniversite’ne Olan Güvenin Göstergesi…

 

Sonuçlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ Dünyayı etkileyen COVID-19 pandemisi nedeniyle tüm sektörlerin etkilendiği bir süreçten geçildiğini, KKTC’nin bu alandaki başarısının ülke sınırlarını aştığını ve doğal olarak daha önce elinde bulundurduğu “Üniversiteler Adası” ünvanına “Güvenli Ada” ünvanının da eklendiğini belirtti.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en çok tercih edilen Üniversitenin yine Yakın Doğu Üniversitesi’nin olmasının Yakın Doğu Üniversitesi’ne duyulan güvenin bir göstergesi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ “Covid 19 pandemisi sürecinde ülke olarak iyi bir sınav verdik. Yükseköğretimin tüm paydaşları, özellikle de Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığının vermiş olduğu destek ve hazırladığı “Öğrenci Dostu Ada” projesinin bu sonuçlarda etkisi büyük oldu. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nazım Çavuşoğlu hem YÖK nezdinde yürüttüğü çalışmalar hem de Öğrenci Dostu Ada projesi ile bu sürece büyük katkı sağladı. Bu vesile ile sayın Bakanımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Yakın Doğu Üniversitesi’ne kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtlarını 31 Ağustos – 4 Eylül tarihlerinde Yakın Doğu Üniversitesi’nin Türkiye temsilciliklerinde ve Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilebileceklerini ifade eden Prof. Dr. Şanlıdağ Yakın Doğu Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilere teşekkür ederek ilklerin üniversitesi olan Yakın Doğu Üniversitesi’nde başarılarla dolu bir eğitim yaşamı diledi.

Paylaş

Önceki Haber

Girne Üniversitesi 2020 YKS Tercihlerinde Hedefine Ulaştı

Sonraki Haber

Serdar Denktaş GMB de İdi

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 3 =