
29 Ocak 2026
DAÜ, TIMES HIGHER EDUCATION ALAN SIRALAMASINDA İLK 400’DE



Dünyada yaygın referans gösterilen üniversite sıralamalarının yayıncısı olan ve İngiltere’de yayınlanan Times Higher Education (THE), dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasını alan bazında açıkladı.
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 91 ülkeden 1,067 üniversitenin sıralandığı İşletme ve Ekonomi alanında dünyada 301-400 bandında yer alarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) birinci bandı, Türkiye Cumhuriyeti üniversiteleri arasında ise üçüncü bandı paylaştı.
DAÜ, Fiziksel Bilimler ve Mühendislik alanlarında da dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer aldı. 109 ülkeden 1,497 üniversitenin sıralandığı Fiziksel Bilimler alanında 301-400 bandında yer alan DAÜ, Türkiye Cumhuriyeti üniversiteleri arasında ikinci bantta yer aldı. 98 ülkeden 1,555 üniversitenin sıralandığı Mühendislik alanında ise 501-600 bandında değerlendirilen DAÜ, Türkiye Cumhuriyeti üniversiteleri arasında beşinci bantta yer aldı.
DAÜ ayrıca geçen yıl ilk kez listeye girme başarısını gösterdiği Tıp ve Sağlık alanında 102 ülkeden 1,230 üniversite arasında 801-1000 bandında yer alarak, bu alanda Türkiye Cumhuriyeti üniversiteleri genelinde dördüncü bandı paylaştı.
“DAÜ’nün Uluslararası Görünürlüğü ve Akademik Gücü Artarak Devam Ediyor”
Konuyla ilgili açıklamada bulunan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç “Times Higher Education gibi dünyanın en saygın üniversite derecelendirme kuruluşlarından biri tarafından alan bazında üst sıralarda yer almak, DAÜ’nün eğitim, araştırma ve akademik üretim konularındaki istikrarlı başarısının somut bir göstergesidir. Elde edilen başarılardan büyük bir gurur duyuyoruz. Geçtiğimiz yıl ilk kez dahil olduğumuz Tıp ve Sağlık alanında da sıralamada yer almamız, üniversitemizin gelişim vizyonunun doğru yönde ilerlediğini ortaya koymaktadır. Söz konusu başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve mezunlarımıza teşekkür ediyor; DAÜ’nün uluslararası alandaki görünürlüğünü ve akademik kalitesini daha da ileriye taşımak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.” dedi.













