OĞUZHAN HASİPOĞLU’NDAN ŞANLI ERENKÖY DİRENİŞİ’NİN 61. YILDÖNÜMÜ MESAJI


OĞUZHAN HASİPOĞLU’NDAN ŞANLI ERENKÖY DİRENİŞİ’NİN 61. YILDÖNÜMÜ MESAJI

Kıbrıs Türk Halkı’nın varoluş mücadelesinde dönüm noktası olan Şanlı Erenköy Direnişi’nin 61. yıldönümünü gurur ve minnetle anıyoruz.

1964 yılında Erenköy’de, imkânsızlıklar içinde ama sarsılmaz bir inançla gösterilen kahramanlık, Kıbrıs Türkü’nün özgürlük ve egemenlik iradesinin simgesi olmuştur.

Canları pahasına direnen mücahitlerimizi, üniversiteli gençlerimizi ve tüm Erenköy kahramanlarını rahmet, şükran ve saygıyla yâd ediyorum.

Onların cesareti ve fedakârlığı, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin temellerini atan en önemli taşlardan biridir.

Şanlı Erenköy Direnişi’nin 61. yılında, bu topraklarda özgür ve onurlu bir şekilde yaşamamızı sağlayan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve saygılarımı sunuyorum.

Oğuzhan Hasipoğlu
UBP Genel Sekreteri – Gazimağusa Milletvekili

Paylaş

Önceki Haber

“YAŞAM PARK” TEMEL ATMA TÖRENİ 13 AĞUSTOS’TA YAPILIYOR

Sonraki Haber

MEHMETÇİK BÜYÜKKONUK BELEDİYESİ FUTBOL AKADEMİSİ ANTRENMANLARA BAŞLADI

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 − 5 =