Beyarmudu şehitleri Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımlarıyla gerçekleşen törenle anıldı.

Beyarmudu şehitleri Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımlarıyla gerçekleşen törenle anıldı.

Altı Beyarmudu Şehidi düzenlenen törenle anıldı.
Protokol sırasına göre şehitliğe çelenklerin konmasıyla başlayan tören; saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başladı.
Ardından şehit yakını Hüseyin Kafa konuşmaķk yaparak , “bugün korkusuz yasayabiliyorsak şehitler sayesindedir” ifadelerini kullanarak, tüm şehitleri rahmetle andı.
Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek de, 6 Beyarmudulu şehidi ve tüm şehitleri rahmetle anarak gazilere de şükranlarını sundu.
Kıbrıs Türk Halkının egemenliğinin asla pazarlik konusu olmayacağını vurgulayan Bebek, “bugünleri aziz şehitlere borçluyuz” dedi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da törende yaptığı konuşmada, onurlu bir yaşam için her türlü fedakarlık yapan yiğit şehitlerin asla unutulmayacağını ifade etti.
Kıbrıs Türkü’nün çok büyük acılar çektiğini dile getiren Tatar, Türk devletleri içinde bir aşamaya gelindiğinin de altını çizdi.
Anavatan’in da desteğiyle yürütülen yeni siyasete deginen Cumhurbaşkanı, bağımsızlık ve özgürlükten ödün verilmeyeceğini vurguladı.
Egemenlik temelinde bir anlaşmanın vazgeçilmez olduğuna işaret eden Tatar , KKTC’nin Doğu Akdeniz’de bir denge unsuru olduğunu, barışın huzurun anahtarı olduğunu söyledi.
Rumlarla ortaklık yapmanın sanıldığı kadar kolay olmadığını dile getiren Tatar, “ bizi azınlık görüyorlar New York’daki toplantılarda da bunu gördük” dedi.
Pile Yiğitler yol yapımının da engellenmeye çalışıldığını hatırlatan Tatar, anavatanın desteğiyle kökleşmeye devam edileceğini vurguladı.
Tatar konuşmasının sonunda tum sehitleri rahmetle anarak gazilere de şükranlarını sundu.
Konuşmaların ardından şehitler için dua okunarak tören sona erdi.

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ VYK’DAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ LEKOŞA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NE NEZAKET ZİYARETİ

Sonraki Haber

Fatih Sultan in albüm tanıtım gecesi

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − two =