MAĞUSA KENT ORKESTRASI HALKLA BULUŞTU

MAĞUSA KENT ORKESTRASI HALKLA BULUŞTU


Kendi alanında donanımlı müzisyenlerin bir araya gelmesiyle yeni kurulan Mağusa Kent Orkestrası, Gazimağusa Belediyesi’nin organizasyonu ile düzenlenen muhteşem bir konserde halkla buluştu.
Derviş İşgüzar’ın konuk sanatçı olarak sahne aldığı, Burcu Durmaz ve Mağusa Kent Orkestrası ile ‘’Unutulmaz Aşk Şarkıları’’ konseri 19 Ekim 2024 Cumartesi akşamı Namık Kemal Meydanı’nda gerçekleşti.
Halkın yoğun katılımı ile gerçekleşen konserde, 14-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen ‘’Adalet İçin 3 Dakika Karanlık’’ eylemi kapsamında Namık Kemal Meydanı karanlığa bürünerek İsias davasında adalet arayışına da dikkat çekildi.
2024 yılının bahar aylarında, Oskay Hoca, Atakan Sarı ve Mustafa Fegan’ın ortak vizyonuyla, Mağusa’ya farklı bir tını, yeni bir ses kazandırmanın amaçlayarak kurulan Mağusa Kent Orkestrası konseri büyük beğeni topladı.
İlk kez dinleyicisi ile buluşan Mağusa Kent Orkestrası konseri öncesinde, orkestranın kurulum amacı ve üyeleri halka tanıtıldı.
Bildiride; ‘’Bu buluşma bir yolculuğun ilk adımı olarak belleklerimizdeki yerini alacak. Bizimle beraber yürüsün, umudumuzu taze tutsun diye şu dileği de yanımıza alalım: En büyük hayalimiz, Mağusalıların Mağusa Kent Orkestrası’nı benimsemeleri ve Mağusa Kent Orkestrası’nın St. Nicolas Katedrali, Mağusa Türk Gücü ve NKL gibi Mağusa’nın simgeleri arasında yerini almasıdır. Müzikle bir arada olmaya, ortak duyguda, ortak yaşantıda buluşmaya, kentin ortak belleğine katkıda bulunmaya doğru yolculuğumuz uzun soluklu, birlikte ve umut dolu olsun’’ denildi.
Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay da yaptığı konuşmada, Mağusa Kent Orkestrası ile Mağusa’nın önemli bir değere sahip olduğunu ifade ederek, yeni kurulan bu başarılı ekibe başarılar diledi. Katkı koyan ve konsere katılım gösteren herkese teşekkür eden Başkan Uluçay, Mağusa Kent Orkestrası’na çiçek takdiminde bulundu.

Paylaş

Önceki Haber

ATAOĞLU: “ADALET İÇİN ADIYAMAN’DA OLACAĞIZ”

Sonraki Haber

“Adalete güveniyoruz ve inanıyoruz”

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 + 9 =