Yeni büyük elçi Gazi Mağusa yı ziyaret etti

Yeni büyük elçi Gazi Mağusa yı ziyaret etti


Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim Gazi Mağusa bölgesine gelerek bir dizi temaslarda bulundu.
Büyükelçi Serim temasları çerçevesinde Gazimağusa Bölgesi’ndeki muhtarlarla bir araya geldi.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim Gazimağusa bölgesine giderek, bölge muhtarlarıyla bir araya geldi talep ve sorunlarını dinledi.
Mağusa Muhtarlar Derneği Başkanı, İncirli Köy Muhtarı Mustafa Yeşilleme konuşma yaparak, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “ Anavatana ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yürekten bağlıyız” diyerek, Büyükelçi Serim’e görevinde başarılar diledi.
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim de toplantıda yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde eğitim aldığını ve bir süre de yaşadığını belirterek, “ Allah nasip etti 16. Büyükelçi olarak buraya göreve geldim” dedi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin aydınlık yarınları için elinden gelen katkıyı yapacağını dile getiren Büyükelçi, göreve gelir gelmez ne yapılması gerektiği konusunda çalışmalara başladığını söyledi.
Toplumun her kesiminden insanlarla bir araya gelmek istediğinin altını çizen Serim, ihtiyaç duyulan her konuda destek vermeye çalışacağını belirtti
Gazimağusa’nın önemine vurgu yaparak, şehirde artık başkonsolosluk hizmetinin de verildiğine işaret etti .
Temeli atılan bin metrekare büyüklüğünde Maraş Sağlık Ocağı’nın 8 ayda tamamlanacağını belirten Serim, Gazimağusa Devlet Hastanesi kardiyoloji bölümüne de eksik cihazların temin edileceğini kaydetti.
Diğer altyapı yatırım ve destek fonları hakkında da bilgi veren Büyükelçi, sözü muhtarlara bırakarak onları dinledi

Paylaş

Önceki Haber

FİAKAS VENEDİK SARAYI’NDA SAHNELENDİ

Sonraki Haber

BELEDİYEYE BİRİKMİŞ BORCU OLANLARA CEZA MİKTARLARINDA İNDİRİM UYGULANIYOR

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen + 7 =