TRT BELGESEL EKİBİNDEN DAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. HASAN KILIÇ’A ZİYARET

17 Eylül 2024

HALKLA İLİŞKİLER VE MEDYA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN BİLDİRİLMİŞTİR

TRT BELGESEL EKİBİNDEN DAÜ REKTÖRÜ
PROF. DR. HASAN KILIÇ’A ZİYARET

TRT Belgesel Kanalı’nda uzun yıllardır yayımlanan ve Türkiye’nin ilk yaban hayatı belgesel serisi olma özelliğini taşıyan “Yok Olmadan Keşfet” belgesel ekibinin sunucusu ekolog, kuş bilimci ve doğa korumacısı Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu ile yapımcılığını ve yönetmenliğini yürüten e2 Medya şirketinden Emre Akgül, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç’ı makamında ziyaret etti.

16 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 13:00’te gerçekleştirilen söz konusu ziyarette DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman M. Karatepe, Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi ile Sualtı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi (SAGAM) Başkanı ve Akademik İşler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek ve “İskele ve Gazimağusa’daki Sahillere Yuva Yapan Deniz Kaplumbağalarının İzlenmesi ve Korunması Projesi” Görüntü Yönetmeni Mert Yusuf Özlük yer aldı.

Ziyaret sırasında projeler hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Şekercioğlu ve Akgül Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) endemik kuş türlerini ve deniz canlılığını görüntülemek amacıyla geldiklerini belirterek, belgesel çekimleri için Beşparmak dağlarının eteklerinden Dipkarpaz bölgesine, Girne’den Gazimağusa’ya tüm bölgeleri aradıklarını bildirdi. Prof. Dr. Şekercioğlu, dedesinin Kıbrıslı olduğunu belirterek, Kıbrıs’ı her zaman ikinci bir evi gibi hissettiğini ve KKTC ile DAÜ’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Prof. Dr. Hasan Kılıç, “Yok Olmadan Keşfet” belgesel ekibini DAÜ’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti aktararak, yürütülen projeler ve çalışmalar ile ilgili detaylı bilgiler aldı. Prof. Dr. Kılıç, söz konusu çalışmalara DAÜ’nün destek verdiğini belirterek, KKTC’nin doğal zenginliklerinin böylesine önemli bir belgesel ile dünya ile buluşturulacak olmasından gurur duyduklarını aktardı. Prof. Dr. Kılıç, DAÜ ailesi olarak doğal yaşamın korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına yapılan çalışmaları her zaman desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek ziyaret sırasında yaptığı açıklamada kendisinin de içinde bulunduğu ekipte Kuzey Kıbrıs Kuşları ve Doğayı Koruma Derneği Yöneticileri Zoolog-Ornitolog Dr. Robin Snape ve Kuş Gözlemcisi, doğa korumacısı Dr. Damla Beton’un rehberliğinde hem denizlerdeki canlılığın görüntülendiğini hem de adaya özgü Kıbrıs Ötleğeni, Kıbrıs Kuyrukkakanı ve Kıbrıs İshakkuşu’nun kameralara muhteşem kareler verdiğini bildirdi. Ziyaret sonunda Prof. Dr. Kılıç tarafından Prof. Dr. Şekercioğlu ve Akgül’e Kıbrıs’a özgü hediye takdiminde bulunuldu.

Paylaş

Önceki Haber

GAZİMAĞUSA LİMANI SU TEMİN PROJESİ İÇİN MUKAVELE İMZALANDI

Sonraki Haber

FİAKAS VENEDİK SARAYI’NDA SAHNELENDİ

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × one =