TOPÇUKÖY ŞEHİTLERİ DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI

TARİHİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ!
TOPÇUKÖY ŞEHİTLERİ DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI


SADIKOĞLU: “ALLAH HEPİMİZE AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZIN ALTINDA HUZURLA YAŞAMAYI NASİP ETSİN”
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilelebet yaşasın, ay yıldızlı bayrağımız gururla dalgalansın diye gözlerini bile kırpmadan kahramanca mücadele eden, bu mücadeleler sırasında şehit olan Topçuköy Şehitleri, Topçuköy Şehitliği’nde düzenlenen törenle anıldılar. Topçuköy Şehitliği’nde düzenlenen törende şehitlerin ruhları için dua okunurken, İskele Belediyesi tarafından hazırlanan karanfiller de şehitlerin kabirlerine bırakıldı.

TOPÇUKÖY ŞEHİTLERİ DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI
Millî mücadele yılları ve Mutlu Barış Harekâtı sırasında hayatını kaybeden Topçuköylü 9 şehit için Topçuköy Şehitliği’nde tören düzenlendi. Protokol sırasına göre şehitliğe çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve saygı atışının yapılmasıyla başlayan şehitlikteki tören, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam etti. Şehitlikteki törene Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KTBK Komutanlığı adına Topçu Albay Anıl Yıldız, GKK adına Kurmay Albay Ömer Bulut, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele Polis Müdürü Gökay Karagil, İskele Belediyesi Meclis Üyeleri Ahmet Orun, Eray Göksan, Topçuköy Muhtarı Yusuf Hacıoğlu, Topçuköy Millî Mücadele ve Şehitleri Yaşatma Derneği, TMT Mücahitler Derneği, Topçuköy şehit aileleri, siyasi parti temsilcileri, kurum kuruluş temsilcileri katıldı.

RAHMET VE MİNNETLE…
Topçuköy Şehitliği’nde düzenlenen törende Elvin Kont ve Elisa Osum isimli çocuklar şehitleri anlatan şiirlerini okurken, günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ise Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yaptı.

TATAR: “FEDERASYON DEFTERİ ARTIK KAPANDI”
Topçuköy şehitlerini rahmet ve saygıyla andığını ifade eden ve 1974 öncesi Ada’da çok acılar çekildiğini, şehitler verildiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Halkının bu topraklarda hakkını, hukukunu ve bağımsızlığını korumak için verdiği mücadelenin dünyada da saygı gördüğünü vurguladı.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Temmuz törenlerinde söylediği gibi federasyon defteri artık kapandı diyen Tatar, Kıbrıs’ta bir anlaşma olacaksa bunun egemen eşit iki devlet temelinde olması gerektiğini yineleyerek, “1974 öncesine dönmek bizim için intihardır” dedi ve bunun şehitlere ihanet anlamına geldiğini söyledi.50 yıl önce Ada’ya gelen barışın Türk askerinin garantörlüğü ile devam ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, “Dünya ne derse desin biz asla Türkiye’nin garantörlüğünden vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünden asla taviz vermeyeceklerinin altını çizerek, Türk askerinin Ada’da ki huzur ve güvenin garantörü olduğunu sözlerine ekledi.

SADIKOĞLU: “ALLAH HEPİMİZE AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZIN ALTINDA HUZURLA YAŞAMAYI NASİP ETSİN”
Topçuköy Şehitliği’nde düzenlenen anma töreninde konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise Mutlu Barış Harekatının 50. yılının kutlanmasında en büyük payı olan, Kıbrıs Türk Halkının bağımsızlığının ve özgürlüğünün sembolü 20 Temmuz’u Kıbrıs Türk halkına armağan eden, şehitleri anarak konuşmasına başladı. Topçuköy Şehitliği’ndeki anma töreninde, şehitlerin huzurunda olmanın hüznünü ve gururunu bir arada yaşadığını da ifade eden Sadıkoğlu, konuşmasının devamında şunlara yer verdi: “Yarım asır. Söylemesi kolay ama aradan geçen 50 yılın muhasebesi özellikle şehit ailelerimiz için çok zor ve ağır. 1878 yılından 1974 yılına kadar çekilen zulüm, insanlık dışı muamele, üzerinden kaç yıl geçerse geçsin unutulmaz. Lakin Kıbrıs Türk Halkı ne geçmişini unutur ne de geleceğe olan inancını yitirir. He gün dünden daha kararlı, daha güçlü ve emin adımlarla ilerleyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır. Allah hepimize; Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde, huzurla yaşamayı nasip etsin.”

Başkan Sadıkoğlu konuşmasının sonunda ise desteğini, her zaman bir nefes kadar yakınında hissettikleri Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ne şükranlarını sundu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Toplum Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ü, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı, Topçuköy Şehitlerinin nezdinde tüm şehitleri rahmet ve minnetle andı.

DUALAR OKUNDU, KARANFİLLER BIRAKILDI
Topçuköy Şehitliği’nde düzenlenen törende şehitlerin ruhları için dua okundu. Tören, İskele Belediyesi tarafından hazırlanan karanfillerin şehitlerin kabirlerine bırakılmasıyla son buldu.

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ’DE 20 TEMMUZ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI FOTOĞRAF SERGİSİ KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’IN KATILIMLARI İLE AÇILDI

Sonraki Haber

DAÜ REKTÖRLÜĞÜ’NÜN DAÜ DENİZ TESİSLERİ (BEACH CLUB) İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five + three =