ALAMİNYO ŞEHİTLERİ DEĞİRMENLİK’TE ANILDI.

0G3A5967

ALAMİNYO ŞEHİTLERİ DEĞİRMENLİK’TE ANILDI.

0G3A5967

1974 Barış Harekâtı sırasında, Geçitkale Bölüğü, Alaminyo Takımı’nda görev yaparken şehit düşen 15 soydaşımız ile 1967’de şehit edilen 5 soydaşımız bugün (21.07.2024), Değirmenlik Alaminyo Şehitleri Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Saat 19.30’da düzenlenen anma törenine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, şehit aileleri, Lefkoşa Kaymakamı Cemal Kuyucu, Değirmenlik Akıncılar Belediye Başkanı Ali Karavezirler, 14’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Nail Türe, askerî erkan ile diğer yetkililer, siyasi parti yetkilileri, muhtarlar ve köylüler katıldı.

Şehitler Anıtı’na çelenklerin konulması ile başlayan tören, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesiyle sürdü.

Törende, Değirmenlik Lisesi öğrencilerinden Yezda Kaçar günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okudu.

Değirmenlik Akıncılar Belediye Başkanı Ali Karavezirler, törene katılanları selamladıktan sonra yaptığı konuşmasında; Larnaka’ya bağlı Alaminyo köyünde ikamet eden masum ve savunmasız insanlarımızın ailelerinden koparılıp, şehit edilişinin tarihe bir kara leke olarak geçtiğini belitti.
Konuşmasının devamında Karavezirler, “Acılarını 50 yıldır içimize gömdüğümüz şehitlerimizi anmak ve onlara şükranlarımızı sunmak için bir kez daha sizlerle birlikteyiz. Bu hazin günde bir yandan şehitlerimizi anarken, bir yandan da onların mücadelesine saygıyla ülkemizi ve beldemizi güzelleştirmek, halkımıza en ileri hizmetleri sunmak için özveriyle çalışıyor, bu topraklara sımsıkı tutunmak için üretiyoruz. Bu topraklar hepimize emanettir. Gözümüz gibi bakacağız, koruyacağız, yatırım yapacak ve hizmet üreteceğiz.” diyerek aziz şehitlerimize rahmet, yaslı ailelerine baş sağlığı, gazilerimize esenlikler diledi, Mehmetçik ve Mücahitlerimize şükranlarını sundu.
Başkan Ali Karavezirler, Larnaka’ya bağlı Alaminyo köyünde yaşayan ve 1974 Barış Harekâtı sırasında şehit düşen 15 kişi ile 1967’de şehit edilen 5 Alaminyo’lu olan FEVZİ HANİFİLER, MEHMET HANİFİLER, MUSTAFA HANİFİLER, HALİL YÜCETÜRK, ALTAY ALAMİNYOLU, GÜNEY ALAMİNYOLU, HASAN ÖZERSAY, HÜSEYİN ÖZERSAY, ALİ KOZOK, MEHMET KOZOK, TAHİR KAPTANOĞLU, OSMAN REİS, HASAN KANDIRALI, ALİ KUNDURACI, MEHMET ÖZARİFOĞLU, ÖMER TAŞBEL, MUSTAFA TAŞBEL, AHMET ALKIM, HASAN İMAM ve ZAFER İMAMOĞLU’nu saygı ile andı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasına “Dün 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümünü kutlarken bugün de Alaminyo Şehitleri’ni anıyoruz.” diyerek başladı. Kıbrıs’ın kendi öz koşulları ile dünyada örneği az olan yerlerden bir tanesi olduğunu belirterek o dönemin Başbakanı merhum Bülent Ecevit’in ‘Kıbrıs’a barışı sadece Türklere değil Rumlara da götürmeye gidiyoruz.’ sözüne değinip Anavatan Türkiye’nin garantörlük haklarını kullanıp buradaki düzeni tekrar sağladığını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasının devamında “Kıbrıs’ta sivil insanların katledilmesini en iyi şehit ailelimiz bilmektedir. Elbette Kıbrıs’ta bir uzlaşı istiyoruz ama adada barış 20 Temmuz 1974’ten bugüne kadar vardır ve kimsenin o günden bugüne kadar burnu kanamamıştır.” diyerek Anavatan Türkiye’ye Kıbrıs’a barışı getirdikleri için teşekkür ederek Alaminyo Şehitlerimizi rahmetle andı.

Paylaş

Önceki Haber

Gazı Mağusa halk dansları dernegi Denizli de

Sonraki Haber

DAÜ’DE 20 TEMMUZ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI FOTOĞRAF SERGİSİ KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’IN KATILIMLARI İLE AÇILDI

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × two =