İskele festivali 52. Kez yapılıyor

İskele Festivali başlıyor 24.06.2024

Ülkenin en köklü ve uluslar arası festivallerinden olan İskele Festivali 28 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında 52. Kez gerçekleşecek.
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu bugün The Arkın İskele Otel’de düzenlenen basın toplantısında festivalin detayları hakkında bilgi verdi.
Başkan Sadıkoğlu, 5 yıl aranın ardından İskele Festivalinin 28 Haziran da düzenlenecek olan görkemli törenin ardından başlayacağını ve aynı gece sevilen ses sanatçısı Edip Akbayram’ın bir konser vereceğini söyledi.

Geleneksel İskele Festivali 28 Haziran Cuma günü düzenlenecek olan törenle başlıyor.


Bu yıl 52. Kez düzenlenecek olan festivalin ilk gününde sevilen ses sanatçısı Edip Akbayram konser verecek.
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, belediye meclis üyeleriyle birlikte düzenlendiği basın toplantısında festivalin detayları hakkında bilgi verdi.
Toplantıda ilk olarak bir konuşma yapan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, 5 yıl aranın ardından ülkenin en köklü festivallerinden olan Geleneksel İskele Festivalinin 52. Kez düzenleneceğini ifade etti.
10 gün sürecek olan festivalin her günün dolu dolu geçeceğini kaydeden Sadıkoğlu, sevilen sanatçı Edip Akbayram’ın açılış törenini ardından konser vereceğini, aynı zamanda Mert Demir, Simge Sağın ile Selçuk Balcı’nın da festivalde sahne alacağını kaydetti.
, Sadıkoğlu’nun konuşmasının ardından toplantı festivalin tanıtım filminin gösterimi ile devam etti.
Toplantı festivalde düzenlenecek olan etkinliklerin organizatörlerinden Halk Dansları Yönetmeni Özlem Kadirağa, Belediye Meclis Üyesi Zekiye Gece, Larnakalılar Derneği Başkanı Zarifşen Menteşoğlu, Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Civelek, Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu Başkanı Besim Tel, Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu Başkanı Tigin Kişmir, Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu Başkanı Bilal Ceral, Larnaka Gençler Birliği Spor Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Erkut Yılmabaşar, İskele Belediyesi Meclis Üyesi Kubilay Aşık ile İskele Belediyesi Meclis Üyesi Spor komitesi sorumlusu Seymen Yılmaz birer konuşma yaparak etkinlikler hakkında bilgi verdiler.
10 gün sürecek olan festival kapsamında çeşitli kültürel, sanatsal ve sportif aktivitelerin yanı sıra Karadenizliler Gecesi, Uluslar arası Halk Dansları Festivali, Kıbrıs Gecesi, Larnakalılar Gecesi, İskele Rallisi, Tenis ve Basketbol şöleni ve Kıbrıs Mutfağı Lezzetler Yarışması da yer alacak.
Bu arada festivalde yer alacak olan tüm etkinlikler ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilecek.
İskele Festivali Başlıyor

Paylaş

Önceki Haber

Hasipoglu açıklama

Sonraki Haber

3. Osman Çetintaş Bedi’s Plaj Voleybolu Turnuvası haftasonu gerçekleşiyor

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 − three =