DAÜ Eczacılık Fakültesi’ne 4 birim açıldı

Eczacılık Fakültesi açılışlar

11.12.23
Doğu Akdeniz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde oluşturulan Prof. Dr. Mustafa Fethi Şahin Amfisi, Deney Hayvanları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Ortak Araştırma Laboratuvarı ve Uzman Eczacı Mertdoğan Soyalan Uygulama Eczanesi’nin açılışları bugün Eczacılık Fakültesin’nde yer alan törenle yapıldı.

Birimlerin hayata geçmesinde Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği, Kıbrıs Vakıflar İdaresi, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Gazimağusa Belediyesi, Dem’s
Construction, Dorhan Medikal, Vem İlaç ve İzzet-Taner Çelik katkı koydu.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi çatısı altında hayata geçen Deney Hayvanları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Ortak Araştırma Laboratuvarı, Prof. Dr Fethi Şahin Amfisi ile Uzman Eczacı Mertdoğan Soyalan Uygulama Eczanesi gerçekleştirilen törenle
açıldı.
Deney Hayvanları Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Doç Dr. Emre Hamurtekin merkez hakkında bilgi vererek, merkezin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof Dr. Müberra Koşar da açılışta yaptığı konuşmasında, 4 farklı birimin açılışının fakülte için önemine vurgu yaparak, fakülte için çok gurur verici bir gün yaşandığına işaret etti.
Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof Dr Hasan Kılıç da Doğu Akdeniz Üniversitesinin KKTC’nin yüksek òğretimde bir referans noktası olduğunu ifade etti.
Eğitimde kalitenin ölçütlerini gerçekleştirme adına üniversitede çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren Kılıç hayata geçecek birimlerle fakülte öğrencilerinin akademik eğitimin yanında farklı alanlarda uygulama yapma imkanı da yakalayacaklarını söyledi.
Konuşmaların ardından destek koyanlara plaket takdim edilmesinden sonra açılışlar gerçekleştirildi.

Paylaş

Önceki Haber

GMB Mersin’de

Sonraki Haber

DAÜ TURİZM FAKÜLTESİ, ULUSLARARASI SİVİL HAVACILIK GÜNÜ PANELİYLE HAVACILIĞIN GELECEĞİNE IŞIK TUTTU

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 + one =