Çağdaş müzik derneği TSM korosu Manavgat ta idi

16.10.2023

KÜLTÜR SANATA DAİR ÜLKE TANITIMI VE TEMSİLİYETİNDE BİR MARKA…
Çağdaş Müzik Derneği TSM korosu yine gururlandırdı…
İngiltere, Kosova, Azerbaycan, Makedonya ve Türkiye’nin birçok şehrinde gerçekleştirdikleri konserlerle, ülke tanıtımına katkı koyan Çağdaş Müzik Derneği TSM Korosu, Manavgat’ta gerçekleştirilen 5.Uluslararası TSM Korolar Festivali’nde bizleri yine gururlandırdı. Katıldıkları uluslararası organizasyonlarda ve yurt içinde gerçekleştirdikleri eşsiz konserlerde, tamamen kendi imkanlarıyla sahne alan koro, Türk müziği alanında marka olmayı başarmanın mutluluğunu yaşamaktadır. Şu anda 120 korist ve 10 saz sanatçısı ile Koro Şefi Ersin Tünay’ın yönetiminde çalışmalarına devam eden koro, yakın bir tarihte ülkemizde ve daha sonra da yurt dışında gerçekleştirecekleri konserlerin hazırlığını yapmaktadır.
Sponsorlar, dernek üyeleri ve halkımızın katkılarıyla inşa ettikleri, Çağdaş Müzik Derneği Sanat Merkezi’nde sürdürdükleri koro çalışmaları, her hafta Pazartesi saat 19.00’da profesyonel sazlar eşliğinde gerçekleştirilmektedir. Son olarak 13 Haziran tarihinde Lefkoşa’da gerçekleştirilen ÇMD 10.YIL KONSERİ’ne izleyici olarak iki bin beş yüz kişi katılmıştı.
Müzik Eğitimi Yayınları organizasyonu olan, 5.Uluslararası TSM Korolar Festivali, Manavgat Belediyesi katkıları ve ev sahipliğinde 11 – 15 Ekim tarihlerinde Manavgat Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Beşincisi düzenlenen Uluslararası Türk Müziği Korolar Festivali’ne katılan Çağdaş Müzik Derneği TSM Korosu, 13 Ekim Cuma akşamı 37 korist ve bir şef ile sahne aldı. Dernek başkanı ve koro şefi Ersin Tünay yönetiminde sahne alan koronun seslendirdiği Mağusa Limanı adlı Kıbrıs şarkısı, izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.
Manavgat Belediyesi başkan yardımcısı Mustafa Ceylan; Türk müziğinin gelecek kuşaklara aktarılması ve sevdirilmesi açısından festivalin önemine dikkat çekerek, katılan koroların şeflerine hediyeler takdim etti. 13 Ekim Cuma akşamı, koroların sahne performanslarını izleyen KKTC Antalya Başkonsolosu Cem Topcu da festivalde emeği geçenleri kutlayarak, Çağdaş Müzik Derneği Başkanı Ersin Tünay’a plaketini takdim etti.
Yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği konserlerle adından söz ettiren, Çağdaş Müzik Derneği TSM Korosu, 15 Ekim Pazar akşamı yurda döndü.
Dernek Başkanı ve Koro Şefi Ersin Tünay’ın “ Müzik sevginin, sevgi de yaşamın kaynağıdır “ felsefesiyle, müzikal yolculuğuna devam eden koronun konserleri çok büyük ilgi görmektedir.

Paylaş

Önceki Haber

Çağdaşlar korosu Manavgat ta idi

Sonraki Haber

İnekler okulu

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 + twelve =