ÇAĞDAŞ MÜZİK DERNEĞİNDEN YENİ BİR REKOR

ÇAĞDAŞ MÜZİK DERNEĞİNDEN YENİ BİR REKOR


Çağdaş Müzik Derneği’nin 10. Kuruluş Yıldönümü sebebiyle düzenlediği Türk Müziği konserine 2500 izleyici katılım gösterdi. Dernek Başkanı ve Koro Şefi Ersin Tünay’ın yönetiminde 104 korist, 14 saz sanatçısı ve konuk sanatçıların da yer aldığı konser izleyenleri büyüledi. T.C. Kültür Bakanlığı ve TRT ses sanatçıları Çiğdem Gürdal, Ayşe Ekiz, Mustafa Demiroğlu ve Nusret Yılmaz’ın konuk sanatçı olarak yer aldığı konser kesintisiz 3 saat sürdü. Ülkemiz kültür ve sanatına 36 yıldır hizmet eden, Türk Musikisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve eğitimci Şef Ersin Tünay’ın yönetimindeki TSM korosu, adanın en büyük ve en faal korosu unvanını taşımaktadır. Yurt içi ve yurt dışında 10 yılda toplam 45 konser gerçekleştiren koro, uluslararası platformlarda da ülkemizi başarıyla temsil etmektedir.
Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı, bürokratlar ve değerli iş insanlarımız ile izleyicilerin takdirlerini kazanan koro adeta yeni bir tarih yazdı. Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Sn. Serhan Aktunç, Les Ambassadeurs Hotel, Oscar Hotel, Mega Sound, Crystal Decor, Cuma Yapı İnşaat Şti.Ltd, Yektur ve The Paradise Park’ın katkılarıyla gerçekleştirilen dev organizasyon halkımızın büyük beğenisini topladı. Almanya, Kosova, Türkiye ve ülkemizin birçok yerleşim yerinden konseri izlemek için gelenlerin alkışları gece boyunca hiç susmadı.
Gecede, Adana Öğretmenler Korosu Başkanı ve Şefi Faik Kasapoğlu Derneğin kuruluşunun 10. Yılı münasebetiyle ÇMD Başkanı Ersin Tünay’a plaket taktim ederek kardeş koro olduklarını ilan etti. Lider Eğitim Kurumları direktörleri Cemre Akar ve Prof. Cem Birol da Sn. Tünay’a “Yaşayan Kültür Ödülü” taktim ederek, kültürel değerlerin korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik katkılarından dolayı teşekkürlerini belirttiler. Memleketim adlı şarkıyla final yapılan gecede mutluluğunu ve gururunu dile getiren Başkan Ersin Tünay, bu başarılara imza atmalarındaki en büyük etkenin halkımızın alkışları ve desteği olduğunu belirterek tüm izleyicilere teşekkürlerini sundu. “Müzik sevginin, sevgi de yaşamın kaynağıdır.” Felsefesinden yola çıkarak yaptıkları organizasyonlarla halkla bütünleştiklerini belirten Tünay, aynı duygu ve düşüncelerle başarılara imza atmaya devam edeceklerine işaret etti.

Paylaş

Önceki Haber

Yonpaş Dumlupınar Türk Spor Kulübü, ‘Pamir Konuklu U9 Anı Turnuvası’ düzenliyor.

Sonraki Haber

Başman : DAÜ’ye gözbebeğimiz gibi bakacağız

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 2 =