Duru Tiyatro’nun yeni oyunu “Irgat”ta Emre Kınay, yüreğinde iyilik ve insanlığa olan inancıyla kendini büyükşehirde bulan Irgat’ın kötülük karşısında yaşadığı dönüşümü bazen hüzünlü bazen de gülümseten bir anlatımla sahneye taşıyor. Türkiye’de geçen ve bu toprakların hiç de yabancı olmadığı, yürek burkan bir hikâyeyi Shakespeare’in cümleleriyle anlatan “Irgat”, 17 Aralık’ta Duru Tiyatro Ataşehir Watergarden Performans Merkezi’nde sahnelenecek.

 

Duru Tiyatro’nun yeni oyunu “Irgat”ta Emre Kınay, yüreğinde iyilik ve insanlığa olan inancıyla kendini büyükşehirde bulan Irgat’ın kötülük karşısında yaşadığı dönüşümübazen hüzünlü bazen de gülümseten bir anlatımla sahneye taşıyor. Türkiye’de geçen ve bu toprakların hiç de yabancı olmadığı, yürek burkan bir hikâyeyi Shakespeare’incümleleriyle anlatan “Irgat”, 17 Aralık’ta Duru Tiyatro Ataşehir Watergarden Performans Merkezi’nde sahnelenecek.

Irmak Bahçeci’nin Shakespeare’in tüm oyunlarını tarayıp önce Türkçe’ye ardından da ‘ırgatça’ya çevirerek yazdığı “Irgat”, tamamen Shakespeare’in cümlelerinden oluşuyor ama onun hiç yazmadığı yepyeni bir karakterin hikâyesini anlatıyor. Ülkenin ve toplumun güncel sorunlarını Shakespeare’in insana ve insanlığa dair ölümsüz metinleriyle harmanlayan müzikli oyunun yönetmen koltuğunda Emrah Eren oturuyor. Büyükşehre gidip kendini koskoca bir inşaatın, betonlaşmanın ve vahşi kapitalizmin içinde bulan “ırgat”a ise Emre Kınay hayat verirken Kınay’a beyzade” rolünde Sertaç Nicholas Güder eşlik ediyor.

Memleketindeki çatışma ortamında doğup büyümüş olan Irgat, bir çatışma sırasında öksüz kalmış bir çocuğu sahiplenir ve çocuğu da alarak metropole gelir. Tek derdi, başını sokacak bir yer ve karnını doyurmak olan Irgat, şans eseri bir inşaat firmasının sahibiyle tanışır. Adam, Irgat’a inşaatlarından birinde hem kalacak yer hem de iş verir. Çocuk da zaman içinde büyür ve o da inşaatta Irgat’la yan yana çalışmaya başlar. Bitmek bilmeyen bir kavganın sürdüğü topraklardan, ideolojik çatışmanın kasıp kavurduğu üniversiteden, taşranın işsizliğinden, metropolün ağır işçiliğinden kurtulmayı becermiş bir işçi olan Irgat’ı trajedi, nereden kaçarsa kaçsın kendi vicdanında yakalayacaktır.

Duru Tiyatro’nun yeni oyunu “Irgat”ın müzikleri Cenk Erdoğan’ın, dekoru Cihan Aşar’ın, ışık tasarımı Yakup Çartık’ın, şarkı sözleri ise Faruk Üstün’ün imzasını taşıyor.

17 Aralık 2021 Cuma akşamı saat 20.00’de Duru Tiyatro Ataşehir Watergarden Performans Merkezi’nde seyirciyle buluşacak olan “Irgat”ın biletleri biletix.com ve biletinial.com adreslerinden temin edilebilir. Perdelerini yıl sonuna kadar indirimli olarak açan Duru Tiyatro’da, “Irgat”ın tek kişilik bilet fiyatı 90 TL, iki kişilik bilet fiyatı ise 150 TL!

Adres:Duru Tiyatro Ataşehir Watergarden Performans Merkezi

Barbaros Mah. Kızılbegonya Sok. No. 10 A -1 Ataşehir/İstanbul

Tel: 0216 338 56 86 – 0549 553 19 79

Bilgi için:durutiyatro.com

instagram.com/durutiyatro

DURU TİYATRO HAKKINDA

Mart 2005’te kurulan tiyatro topluluğu, bir repertuar tiyatrosu olarak yaşamına başladı. Eylül 2007de Maarif Kültür Merkezi projesine başlarken, çağdaş bir kente yakışan, duru” bir tiyatro yaratma düşüncesiyle yola çıkan Duru Tiyatro, 5 Ocak 2008de, 8 dalda “En İyi” ödülleriyle ödüllendirilen ve Yılın Oyunu seçilen Bana Bir Picasso Gerek adlı oyunuyla perdelerini açtı.

EMRE KINAY HAKKINDA

1970 yılında İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini tamamladıktan sonra 1990 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümüne kayıt yaptırdı. 1992 yılı itibariyle, Bakırköy Belediye Tiyatrolarında profesyonel olarak oyunculuk kariyerine başladı. 1995 yılında konservatuvardan mezun olan Kınay, Bakırköy Belediye Tiyatrolarından ayrıldıktan sonra 2005 yılında Genel Sanat Yönetmenliğini yaptığı Duru Tiyatro’yu kurdu. Halen oyuncu, yönetmen ve eğitmen olarak Duru Tiyatro’da görevine devam etmektedir.

EMRAH EREN HAKKINDA

2003 yılında Sanat İşliği Tiyatrosu’nda Tüccar Kentin Melekleri adlı müzikli oyuna; 2004 yılında B.B.T.de Şimdi’den Son’a Cahit Külebi adlı şiir gösterisine; Şubat 2009da Turgay Kantürk ile birlikte kurduğu İstanbul Şiir Tiyatrosu ile şiir ve tiyatroyu aynı disiplinde buluşturdukları Aziz İstanbul konseptli çalışmaya imza attı. Son 12 yıldır kariyerine yönetmen olarak devam etmektedir.

Yönettiği oyunlar: Sokağa Çıkma Yasağı, Yazan: Civan Canova (Bakırköy Belediye Tiyatroları2009), Nereye?, Yazan: Hüseyin Alp Tahmaz (Diyarbakır Devlet Tiyatrosu2011), Turnike, Yazan: Nur Can Kara (TiyatroHal2012), Hayvan Çiftliği, Yazan: George Orwell (Bakırköy Belediye Tiyatroları2014), Kıran Resimleri, Yazan: İnci Aral (Bakırköy Belediye Tiyatroları2015, İvan İvanoviç Var Mıydı, Yok Muydu?, Yazan: Nazım Hikmet (tiyatroadam2016), Bir Baba Hamlet, Yazan: Sebastian Seidel (Baba Sahne2017), İntiharın Genel Provası by Duşan Kovaçeviç (tiyatroadam2017), Cıngıllı, Yazan: Irmak Bahçeci (Bakırköy Belediye Tiyatroları2017), Meçhulpaşa, Yazan: Ahmet Sami Özbudak (tiyatroadam-2018), Don Kişot’um Ben, Yazan: Cervantes (Baba Sahne2018), Kazanova, Yazan: Dürrenmatt (Bakırköy Belediye Tiyatroları2019), Tartuffe, Yazan: Moliere (Mam’art Tiyatro2019) ​

 

Paylaş

Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Günkut Ajans direktörleri Bülent Günkut, Mehmet Günkut ve 34. Miss Kuzey Kıbrıs 2021 yarışmasında dereceye giren güzelleri kabul etti

Sonraki Haber

ARTER’DE 13 ve 27 ARALIK’TA, SERGİ REHBERLERİYLE ÇEVRİMİÇİ BULUŞMALAR

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 − 5 =