DAÜ İŞLETME VE EKONOMİ FAKÜLTESİ PRME’DE AKTİF ÜYE STATÜSÜ KAZANDI
6 Ekim 2021
HALKLA İLİŞKİLER VE MEDYA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN BİLDİRİLMİŞTİR;
DAÜ İŞLETME VE EKONOMİ FAKÜLTESİ PRME’DE AKTİF ÜYE STATÜSÜ KAZANDI
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, 2019 yılında katıldığı Birleşmiş Milletler Sorumlu Eğitim İlkeleri Platformu’nda (PRME – Principles for Responsible Management Education) ilk ilerleme raporunu sunmasının ardından aktif üye statüsü kazandı.
Konu ile ilgili olarak bilgi veren İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selcan Timur, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından desteklenen ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne dayanarak kurulan PRME’nin 6 tane temel ve kurucu ilkesi olduğunu belirterek, bu ilkelerin kurumsal sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk çabalarının ilerlemeleri üzerine kurulduğunu söyledi.
Altı temel ilke ile çalışan PRME, dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerde sürdürülebilirlik profilini yükseltmeyi ve geleceğin yöneticilerine bu prensipler ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır. PRME, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına (SKA) dikkat çekerken akademik kurumları, BM Küresel Çalışmaları (UN Global Compact) ile uyumlu hale getirmeyi hedeflemektedir. SKA yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için yapılan evrensel eylem çağrısıdır. SKA’nın gerçekleştirilmesi için geleceğin lider ve yöneticilerini Sorumlu Yönetici olarak yetiştirirken gerekli becerileri (kurumsal sürdürülebilirlik, karar alma sürecinde tüm paydaş grupları dikkate alan etik değerlere bağlı kalma vs.) kazandırmayı hedeflemektedir.
Prof. Dr. Timur yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “PRME’ye verilen İlerleme Raporumuzda bu 6 ilke çerçevesinde yaptığımız çalışmalara yer verdik. Bu raporda da gösterdiğimiz gibi Fakültemizdeki bölümler öğrencilerimizin ve paydaşlarımızın toplumsal ve kurumsal sürdürülebilirlik, sosyal sorumluluk ve çevrenin korunması konularının önemini kavramalarına katkıda bulunacak, öğretici ve geliştirici sistemlerin kurulması için faaliyetlerde bulunacaktır.”