Kırmızı başlıklı kız

Alashia Terracotta Sanat Topluluğu, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, çocukların kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sunmak, eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak, onları tiyatro sanatı ile buluşturmak amacıyla başlattığı tiyatro günlerinden birini  bugün gerçekleştirdi.

KKTC Kültür Dairesi Derneklere Yardım Tüzüğü Kapsamında ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu işbirliğiyle gerçekleşen Charles Perrault’un dünyaca ünlü eserinden uyarlanan oyun; büyüklerin sözünden çıkmanın ve doğru yoldan ayrılmanın ne kadar çok soruna yol açabileceğinin yanı sıra, tanımadığımız kişilere karşı da dikkatli olmamız gerektiğini konu almıştır. ’’Oyunun ana fikrinde büyüklerin sözünden çıkmanın ve doğru yoldan ayrılmanın ne kadar çok soruna yol açabileceğinin yanı sıra tanımadığımız kişilere karşı da dikkatli olmamız gerektiği anlatılıyor. Annesi ve babasına verdiği sözü, ormanda karşılaştığı kurnaz kurdun kendisini kandırmasıyla tutamayan Kırmızı Başlıklı Kız, büyükannesine ulaştığında ise her şeyin farkına varmış oluyor. Oduncu ile avcının, Kırmızı Başlıklı Kız ve büyükanneyi kurtarmasıyla tamamlanan, eğitici olduğu kadar eğlenceli bir oyun da olan “Kırmızı Başlıklı Kız”, çocukların ilgisini her an dinamik tutan temposu, kurgusu, müzikleri ve diğer sürprizleriyle keyifle izlenecek bir oyun. Yeni sezonda okullarda oynanması hedeflenmektedir.

Ayhatun Ateşin  tarafından sahneye konulan “Kırmızı Başlıklı Kız”  müzikli çocuk oyunu, Ünsal Sicilli tarafından yazılarak, müziklerini Caner Anar’ın, dekor ve kostüm tasarımını Şebnem Kepkep’in yaptığı Bikem Türker, Emel Alenezi, Ömer Faruk Dündar, Hakan Bostancı, nın oynadığı oyun prömiyeri (ilk oyun) bugün seyirciye mesafe kuralları doğrultusunda önlem alınarak oynanmıştır. Oynanan oyun sonrasında çocuklarımızın sevinci görülmeye değerdi.

ATEŞİN; Buradaki asıl amacımız, çocuklarımızın hayal dünyasını geliştirerek iyi bir birey olarak yetişmelerini sağlamak. Hayattaki en değerli varlıklarımız ve geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitiminde önemli bir yer tutan, sosyal hayat ve eğitsel faaliyetler içerisinde yer alan tiyatro izleme alışkanlığı, ilk öğretim çağında en temel kazanımlarıyla oluşur. Şunu unutmamak gerekir ki tiyatro izleme alışkanlığı edinmiş bireyler, ileriki yaşlarında kurmuş oldukları tüm sosyal iletişimlerinde daha paylaşımcı ve daha adaletli olabiliyorlar. Son yıllarda artan bir ivmeyle KKTC içerisinde herhangi bir sanatsal, kurumsal ve ticari hüviyeti bulunmayan “korsan tiyatro” veya “bavul tiyatrosu” olarak nitelediğimiz gruplar, okullarda, kreşlerde boy gösteriyor ve çocuklarımız için önemli bir tehlike oluşturuyor. Çocuk tiyatrosunun psikolojik ve pedagojik yönü dikkate alınmalı. Yanlış bir takım değer yargıları verildiğinde çocuk olumsuz etkilenecektir. Bu yaşlarda verilen eğitim gelecekteki sosyal ilişkilerini ve sanat beğenilerini de biçimlendirmektedir. Estetik olarak kötü bir oyun, çocuğu tiyatrodan soğutacaktır. Bu probleme karşı durabilmek en büyük ihtiyaçtır. Bunun için de çocuklarımızın nitelikli sanat eserleriyle buluşması büyük önem taşımaktadır. Bu proje, işte tam da kanayan bu yaraya parmak basmak, şimdiye kadar oluşan estetik, sanatsal, kültürel ve sosyal tahribatı iyileştirmek için adım atmak adına hayata geçirilmek istenmektedir. Öncelikle Kuzey Kıbrıs’ın en ücra noktalarına ulaşılarak, her noktadaki çocuğumuza bu fırsat eşitliği imkanı verilmek istenmektedir. Onları alanında uzman bir kadroyla özenli hazırlanmış bir yapımla hayallerinde olumlu anlamda yer edinmek, kendilerine ve topluma yararlı bireyler olabilmeleri için katkı sunmak en büyük dileğimiz olacaktır.

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN TOPLUMA HİZMET PROJELERİ SANAL SERGİYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Sonraki Haber

Ersin Tatar Elazığ’da

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × five =