FESTİVALDE ALFRED HITCHCOCK’UN RENKLİ FİLMLERİ …
BOB DYLAN’IN 80. YAŞI…
HANDE DOĞANDEMİR ile AYIN SÖYLEŞİSİ…
19. YÜZYILDA PERA’NIN TİYATRO SAHNELERİ…
STEVE JOBS’IN “ÖTEKİ KIZI” LISA BRENNAN JOBS ile SÖYLEŞİ ve
DAHA FAZLASI…
49 yıllık yayın hayatını kesintisiz devam ettiren Milliyet Sanat, Mayıs 2021 sayısını okurlarla buluşturdu! Milliyet Sanat’ın Mayıs 2021 sayısı kapağında, gelecek ay tüm renkli filmleri 40. İstanbul Film Festivali’nde gösterilecek olan Alfred Hitchcock yer alıyor. Yeni sayıda ayrıca Asu Maro’nun Hande Doğandemir ile söyleşisinden 80. yaş gününü kutlayan efsanevi müzisyen Bob Dylan’ı 80 madde ile işleyen yazıya; Berlin’den Altın Ayı Ödülü ile ayrılan Rumen sinemacı Radu Jude incelemesinden, Pera’nın 19. yüzyılda var olmuş 12 tiyatro sahnesini ve peşi sıra gelen hikâyelerini anlatan Çevrimiçi Beyoğlu Tiyatro Turu yazısına kadar geniş bir içerik okurları bekliyor. Sinema, tiyatro, edebiyat, müzik, plastik sanatlar ve podcast sayfalarındaki dolu dolu yazı ve röportajlarıyla Milliyet Sanat’ın Mayıs 2021 sayısı raflarda ve dijital uygulamalarda!
Milliyet Sanat, Mayıs 2021 sayısının kapağına “gerilim üstadı” Alfred Hitchcock’u taşıyor. Sevin Okyay, haziran ayında Hitchcock’un tüm renkli filmlerinin 40. İstanbul Film Festivali’nde gösterilecek olması vesilesiyle kaleme aldığı yazıda, 40 yıl önce hayatını kaybetmesine rağmen usta sinemacının filmlerinin neden eskimediğini ve neden hâlâ gerilim sineması denince akla Hitchcock’un geldiğini anlatıyor. Derginin festival heyecanını perçinleyen sayfalarında yer alan bir diğer isim ise Berlin’den Altın Ayı Ödülü ile dönen Rumen sinemacı Radu Jude. Milliyet Sanat okurlarını, Jude’un özgün tarih yorumuna yer verdiği sinemasına dair ayrıntılar sunan bir yazı bekliyor. Bu yıl 40. İstanbul Film Festivali’nde ulusal yarışmada yarışacak filmler ve mayıs seçkisinde çevrimiçi gösterilecek filmler de yeni sayıda mercek altına alınıyor.
Asu Maro, Ayın Söyleşisi’nde, “Hükümsüz” dizisinde kadın cinayetlerini çözen Avukat Filiz karakteri ile izleyici karşısına çıkan Hande Doğandemir ile bir sohbet gerçekleştiriyor. Diziden yola çıkarak kadına şiddet ve kadın cinayetleri üzerine de konuşan Maro ve Doğandemir aynı zamanda yeni projelere, oyunculuğa ve hayata dair, bahar enerjisini yansıtan derin bir sohbete imza atıyor.
Derginin plastik sanat sayfalarında Zelika Garcia ile yapılan röportaj, Meksika’nın sanat ortamını değiştiren sanatçının bakış açısını ve yorumlarını gözler önüne seriyor. Yeni sayıda ayrıca Akbank Sanat’taki “Distopya Ses Sanatı” sergisi üzerine kaleme alınmış bir yazı ve Milliyet Sanat dergisinin logosu dahil hâlâ tüm tazeliğiyle hayatta olan tasarımların mimari Sait Maden’le ilgili bir yazı yer alıyor.
Milliyet Sanat’ın müzik sayfaları Bob Dylan’ın 80. doğum gününü, müzik tarihinin en ilgi çekici isimlerinden biri olan Dylan’ı 80 maddede işleyen ve efsanevi müzisyene “daima genç” vurgusu yapan bir yazıyla kutluyor. Egemen Limoncuoğlu, yeni albümü “Better
Mistakes”i 7 Mayıs’ta yayınlamaya hazırlanan popçu Bebe Rexha üzerinden “Günümüzde pop hiti çıkarmak” konusunu tartışıyor. Jakuzi grubunun solisti Kutay Soyocak’ın black metal projesi Vox in Rama’yı anlattığı Milliyet Sanat’ın Mayıs 2021 sayısında ayrıca, son zamanların yükselen gruplarından Dolu Kadehi Ters Tut ekibiyle yeni stüdyo albümleri üzerine bir röportaj yer alıyor.
Derginin sahne sanatları sayfalarında Pera’nın 19. yüzyılda var olmuş 12 tiyatro sahnesine ve beraberinde getirdiği hikâyelere yer verilen Çevrimiçi Beyoğlu Tiyatro Turu’nun etraflıca incelendiği bir yazı okurlarla buluşuyor. Yeni sayıda ayrıca Tiyatroadam’ın “Einstein’ın İhaneti” adlı yeni oyununun ekibi, modasahnesi.com’da seyirciyle buluşan oyunu Ece Saruhan’a anlatıyor.
Milliyet Sanat’ın edebiyat sayfalarında ise bu ay Steve Jobs’ın “öteki kızı” Lisa Brennan Jobs’ın Gençlik Hatası kitabı üzerine röportajı; yeni kitabı İstanbullu Amazonlar 1809’da Osmanlı tahtı bahtı olmuş bir sultanın hikayesini anlatan Şebnem İşigüzel’le bir röportaj ve pandemi sebebiyle evde kutlanan Uluslararası Harry Potter Günü’nde neler yapılabileceğine dair bir yazı yer alıyor. Derginin Podcast sayfalarında ise Tansu Biçer, ikinci podcast dizi yönetmenliğini üstlendiği “Kefe”yi anlatıyor.
Pandemi sürecinde abonelerine her ay düzenli gönderim yapmaya devam eden Milliyet Sanat, kısıtlamalar nedeniyle satış noktalarının kapalı olduğu süreçte ise dergiyi okurlarının kapısına kadar götürüyor. 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak dergiyi satın alan okurlara o ayın sayısının gönderimini gerçekleştiren Milliyet Sanat, çok yakında kapıda ödeme seçeneğini de hayata geçirecek.