ARTANKARA Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, galerileri ve sanatçıları sanatseverlerle buluşturmak, yaptığı projeler ve söyleşilerle de sanatsal ve estetik farkındalığı artırmak amacıyla 30 Mart- 3 Nisan 2021 tarihleri arasında ATO Congreserium’ da açıldı.
15 ülkeden 125 galeri, müze, üniversite ve projenin yer aldığı 1100’ün üzerinde sanatçının ağırlandığı fuara, 4500’ün üzerinde eser sanatseverlerle bir araya geldi. Her yıl bir öncekinden daha etkili bir sanatsal buluşma platforumu haline gelen ARTANKARA, bu yıl yaşanan Covid-19 salgınına bağlı yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen %30 oranında büyüdü. Sanat, sanatçı ve sanat eserlerinin çeşitli boyutlarda tartışıldığı fuarda 25 söyleşi, 22 etkinlik, 4 çağdaş sanat projesi ve 2 sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi.
ANKARA Congresium’ daki açılışın töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan YAVUZ, 2015’ten bu güne kadar düzenlenen fuara destek vererek ARTANKARA’ da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Açılış töreninde konuşan Yavuz: “Uzun bir aradan sonra bizi birleştiren ve iyileştiren sanat vesilesiyle bir araya geldik. Elbette tedbirlerin bir arada uygulandığı bu salonda birlikte olacağız” dedi. Yavuz, bu yılki salgın koşullarında daha fazla katılımcının fuara destek vermesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Altı ülkeden 107 galerinin katıldığı fuarda, resim, heykel, cam işi ve enstalasyon çalışmaları yer aldı. Ayrıca fuarın geleneksel hale gelen “Onur Ödülleri” de törende sahiplerini buldu.
Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökçe KEÇECİ’ de “Who am ı” isimli çalışmayla ARTANKARA Uluslararası Çağdaş Fuarında yer aldı.
Keçeci “Kıbrıslı Sanatçılar olarak Uluslararası sanat etkinliklerine katılımımızın ve çalışmalarımızla geniş kitlelere ulaşımımızın varlığımız açısından önem arz ettiğini düşünüyorum” dedi.
Törene Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk KAYMAKÇI, İçişleri Bakan Yardımcısı Tayip Sabri ERDİL, Atis Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin AYGÜL, ATO Başkanı Gürsel BARAN, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim TOKAÇ, UNESCO IAA Uluslararası Sanatçılar Derneği Başkanı Ressam Bedri BAYKAM, Sanat Tarihçesi ve Küratör Prof. Dr. Kıymet GİRAY da katıldı.