Özay Günsel Çocuk Üniversitesi ‘Dünya Çocuk Konferansı’na Katıldı…
Özay Günsel Çocuk Üniversitesi, Dünya Çocuk Konferansı’nda iki bildiri ile temsil edildi. COVID-19 pandemisi nedeniyle çevirimiçi gerçekleştirilen konferansa, Türkiye’deki üniversitelerin çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili bölümlerden akademisyenlerin yanı sıra Pakistan, Hindistan, İran, Azarbeycan, Rusya’dan araştırmacılar katılarak bilimsel sunumlar gerçekleştirdi.
Çocuk sağlığından çocuk eğitimine, çocuğa yönelik tüketimden savaş mağduru çocuklara kadar çocuk eksenli 95 sözlü bildirinin sunulduğu konferansta, Özay Günsel Çocuk Üniversitesi de iki bildiri sundu.
Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Meriçli, Genel Sekreter Duygu Kaptanoğlu Coşkun ve Genel Koordinatör Çağla Akarsel, 2019-2020 Akademik Dönemi boyunca Çocuk Üniversitesi olarak yapılan etkinliklerle ilgili toplanan öğrenci memnuniyeti ve gelişim verilerini paylaştı. Ayrıca konferansta, Prof. Dr. Filiz Meriçli ve Duygu Kaptanoğlu Coşkun tarafından “Çocukların Okul Dışı Zamanlarının Değerlendirilmesinde Çocuk Üniversitesi Uygulamalarına Bir Örnek” ile Prof. Dr. Filiz Meriçli ve Uzm. Psk. Çağla Akarsel tarafından “Çocuk Üniversitelerinde 12-15 Yaş Grubu Çocuklarda Bilişsel Grup Psikoterapisi Etkinliklerinin Yeri” bildirileri sunuldu.
Çocuk Üniversitesi’nin Çocukların Yeteneklerini Keşfetmelerine Sağladığı Katkı Konuşuldu…
Rektör Prof. Dr. Filiz Meriçli ve Duygu Kaptanoğlu Coşkun tarafından sunulan ‘Çocukların Okul Dışı Zamanlarının Değerlendirilmesinde Çocuk Üniversitesi Uygulamalarına Bir Örnek’ başlıklı sunumda, çocukların okul dışı zamanlarının değerlendirilmesinde Özay Günsel Çocuk Üniversitesi programlarında yer alan bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik alanlarındaki eğlenceli olduğu kadar öğretici etkinliklerin çocukların kendi yeteneklerini keşfetmelerine ve gelişimlerine olan katkıları anlatıldı.
Yürütülen çalışma sonucunda elde edilen verilere göre, öğrencilerin eğitici etkinlik programlarından yüksek oranda memnuniyet duydukları görüldü. Eğitimlerin, çocukların çevreye yönelik farkındalıklarının arttığı, eğlenerek öğrendikleri, akranları ile işbirliği çalışmaları gerçekleştirebildikleri ve sosyalleşebilmelerine olanak sağladığı kaydedildi.
Grup Psikoterapisi Etkinliklerinin Avantajları Anlatıldı…
Prof. Dr. Filiz Meriçli ve Uzm. Psk. Çağla Akarsel tarafından hazırlanan ve Çağla Akarsel tarafından sunulan ‘Çocuk Üniversitelerinde 12-15 Yaş Grubu Çocuklarda Bilişsel Grup Psikoterapisi Etkinliklerinin Yeri’ başlıklı bildiride ise, uygulanan grup psikoterapisi etkinlikleri ve olumlu etkileri değerlendirildi.
Özay Günsel Çocuk Üniversitesi, sağlıklı ilişkiler kurabilen, empati becerisi yüksek, toplumsal farkındalığı gelişmiş bireyler yetiştirmek, geleceğin sağlıklı toplumunu yaratmak için çocuklara ve ergenlere içerisinde bulundukları dönemler boyunca rehberlik edecek grup psikoterapileri uyguluyor.
Özay Günsel Çocuk Üniversitesi yaz akademik dönemi boyunca uygulanan psikoterapi etkinlikleri ile 12-15 yaş grubu öğrencilerin düşünce, duygu ve davranış üçlüsü arasındaki ilişki irdelendi. Yaşanılan kaygı, korku ve stres gibi duyguların yarattığı bedensel duyumların nasıl ortadan kalkabileceği ile ilgili grup çalışmaları yapıldığı anlatıldı.
Özay Günsel Çocuk Üniversitesi ‘Dünya Çocuk Konferansı’na Katıldı…