3-6 yaş çocuğu olan annelere yönelik düzenlenen ‘Öznel İyi Oluş Psiko-Eğitim Programı’ kapanış töreni UKÜ’de gerçekleşti.

3-6 yaş çocuğu olan annelere yönelik düzenlenen ‘Öznel İyi Oluş Psiko-Eğitim Programı’ kapanış töreni UKÜ’de gerçekleşti.

Katılımcılar Sertifikalarını Aldı

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Girne Belediyesi ve Değirmenlik Belediyesi işbirliğinde 3-6 yaş çocuğu olan annelere yönelik düzenlenen Öznel İyi Oluş Psiko-Eğitim programı tamamlandı. Programa katılan toplam 37 anneye UKÜ’de düzenlenen törenle sertifikaları takdim edildi.

Prof. Dr. Halil Nadiri: “Sadece kampüs içerisinde değil, kampüsün dışına da hizmet.”

Törende konuşan UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, üniversitelerin farklı misyonları bulunduğunu hatırlatarak, “Üniversitemizin amacı farklı alanlardaki uzmanlarımızı sadece kampüs içerisinde değil, kampüsün dışına da hizmet verecek bir noktaya taşımak” dedi.

Öğrencilerini kariyer yolculuklarında dünya ile rekabet edebilecek, özgün, güncel, araştırmacı bireyler olarak yetiştirme amaçlarının öncelikli olduğunu aktaran Nadiri, ancak topluma katkı sağlama anlamında da gerek kulüp aktivitelerinde gerekse de fakülte çalışmaları ile projelerinde kendilerini geliştirmelerini sağlamak istediklerini söyledi.

Prof. Dr. Nadiri, konuşmasında ayrıca projeye katkı koyan tüm hocalarına, çalışmanın hayata geçmesi için uğraş veren Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve söz konusu belediyelere teşekkür etti.

Nidai Güngördü: “Sağlıklı aileler sayesinde sağlıklı bir toplum elde edeceğiz.”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü etkinlikte yaptığı konuşmada, ailenin toplum içinde en küçük birim olduğunu ve sağlıklı aileler sayesinde sağlıklı bir toplum elde edeceğimizi belirterek, böylesi bir projede yer almaktan memnun olduklarını kaydetti.

Ali Karavezirler: “Ortak çalışmalar önemli.”

Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler de projeye katkı koyanlara teşekkür ederek, yerel yönetimlerin merkezi hükümetler ve üniversitelerle birlikte ortak çalışma yapmalarının önemli olduğunu aktardı.

Hasan Karaokçu: “Toplumsal değerlerimizi yitirdiğimiz bu günlerde projenin önemi daha da de ortaya çıkıyor”

Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, projenin günümüz toplumu için büyük önem taşıdığını belirterek,  “Ülke için çok değerli bir bilim yuvası olan UKÜ’ye, ortaya koyduğu örnek çalışmalarla topluma katkıda bulunan Girne ve Değirmenlik Belediyeleri’ne ve bize inanarak projemize katılan çok değerli annelerimize teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Proje sürecinde çok verimli bir işbirliği yürütüldüğünü de belirten Karaokçu, “Toplumsal değerlerimizi yitirdiğimiz bu günlerde projenin önemi daha da de ortaya çıkıyor” ifadesini kullandı.

Doç. Dr. Çağla Gür: “Annelerin mutlu olması çocuklarına da yansıyacak.”

Proje yürütücülerinden Doç. Dr. Çağla Gür, projenin anneleri düşünce ve yaşama dair değerlendirmelerin yaşam kalitesi üzerinde etkili olduğuna ilişkin farkındalık kazandırmak ve annelerin öznel iyi oluşlarını desteklemek amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek,  “Annelerin mutlu olması çocuklarına da yansıyacak. Anneler gelecek nesilleri dolayısı ile de geleceği şekillendirme potansiyeline sahiptir” dedi.

Anneleri yakından tanıma, ihtiyaçlarını analiz etme ve ülkenin insanına yönelik daha uzun soluklu projelerde olma adına çalıştıklarını dile getiren Gür, bir sonraki projenin mutluluk sanatı ile ilgili olacağı bilgisini de verdi.

Yrd. Doç. Dr. Şerife Özbiler: “37 anne ile birlikte 4 hafta boyunca eğitim.”

Yrd. Doç. Dr. Şerife Özbiler ise projeyi yüz yüze gerçekleştirmeyi planladıklarını ancak salgın nedeni ile çevrim içi olarak yapıldığını söyleyerek, eğitimin 37 anne ile birlikte 4 hafta boyunca gerçekleştirildiğini aktardı.

Paylaş

Önceki Haber

“Türkiye Sadece Transit Ülke Değil, Üretici Ülke Sıfatı ile de Enerji Politikalarına Yön Verecek…”

Sonraki Haber

Kültürel Miras Teknik Komitesi Araştırma Gerçekleştirdi

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × four =