Öznel İyi Oluş Psiko-Eğitim Programı başladı

Öznel İyi Oluş Psiko-Eğitim Programı başladı

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Girne Belediyesi ve Değirmenlik Belediyesi işbirliğinde 3-6 yaş çocuğu olan annelere yönelik düzenlenen Öznel İyi Oluş Psiko-Eğitim programı başladı.

Proje ekibinden UKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağla Gür söz konusu eğitimlerde “Beyni Yapılandırma Süreci” konusunda bilgi verildiğini belirterek, özellikle beyin yapısı ve deneyimler hakkında açıklamalarda bulundu.

Doç. Dr. Gür konuşmasında düşünce, duygu, tepki ile davranışların sürekli etkileşim halinde olduğunu ve deneyimleri oluşturduklarını aktararak, “İnsanların her gün düşündüklerinin %90’ı aynı şeylerdendir. Hep aynı şeyleri düşünerek farklı deneyimler elde edemeyiz. Hayatımızda farklılıklar istiyorsak bunun için bilgi, azim ve hedefi doğru belirleyerek ısrarcı olmak gereklidir” dedi.

Tekrarlanan deneyimlerin beynin yapısını değiştirdiğini hatırlatan Gür, bu nedenle yaşanacak deneyimler ve öğrenme yaşantıları konusunda bilinçli olmanın önemli olduğunu kaydetti.

Bilgi, azim ve doğru hedef

Doç. Dr. Gür, yaşamımızda farklılıklar istiyorsak bunun için bilgi, azim ve hedefi doğru belirleyerek ısrarcı olmak gerektiğine dikkat çekerek, yeni bir şey uygulamanın zor olduğunu, insanların kolayca pes ettiğini ve kendilerini güvende hissettikleri eski kalıpları tekrar geri döndüklerini belirtti.

Değişim için önce istenilen davranışın farkına varılması gerektiğini söyleyen Gür, “Deneme sürecinde kazalar olur, ancak bilinçli oldukça, uygulamada ısrar ettikçe o davranışı kazanırız. İşte kaliteli ebeveynlik süreci için de durum aynıdır” şeklinde konuştu.

Projede yer alan UKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şerife Özbiler ise kadın ve anne olmanın anneler için ne anlama geldiği, yaşamlarında kadın ve anne olmaya ilişkin gözlemleri ile düşünceleri hakkında ilk oturumda tartıştıklarını belirterek, amaçlarının annelerin kendi rollerine ve davranışlarına yönelik farkındalık geliştirmelerini sağlamak olduğunu aktardı.

Eğitimlerin pandemi süreci dolayısıyla annelerin talepleri doğrultusunda çevrim için olarak gerçekleştiğinin altını çizen Özbiler, bir sonraki eğitim programında ise yaşantılara ilişkin analizler, olumlu-olumsuz duygular ve farklı bakış açısı alma stratejileri konularıyla eğitime devam edileceğini bildirdi.

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ’NÜN YENİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ ve TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

Sonraki Haber

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi Kapsamında Düzenlenen, Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Türk Dünyasın’dan toplam 40 sanatçının eserlerinden oluşan “Güzel Sanatlar Karma Sergisi”, 14 Ağustos Cuma günü açılıyor

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve + 14 =